David Popovici a plecat la Campionatele Mondiale de juniori, din Peru. La ce probe va participa campionul român

Gabriel Peneș 22.08.2022, 10:09
David Popovici a plecat la Campionatele Mondiale de juniori, din Peru. La ce probe va participa campionul român

David Popovici a plecat la Campionatele Mondiale de juniori, din Peru. Dublul campion mondial și european n-a avut parte decât de două zile de odihnă, după Campionatele Europene de la Roma. Înotătorul de 17 ani și-a luat deja zborul către America de Sud, la Lima, unde va participa la ultimul concurs pentru juniori din cariera sa. David Popovici va împlini 18 ani pe 15 sep3tmbrie și este deținătorul recordurilor mondiale la această categorie de vârstă, în probele de 100 și 200 metri liber.

David Popovici a plecat la Campionatele Mondiale de juniori, din Peru

David Popovici a plecat la Campionatele Mondiale de juniori, din Peru. Nu s-a stins bine ecourile performanțelor obținute de el la Europenele de seniori de la Roma, că înotătorul de 17 ani a luat calea Americii de Sud. El va participa în perioada 30 august – 4 septembrie la ultimul său concurs de juniori, dat fiind că în 15 septembrie va împlini 18 ani și va intra și oficial în rândul seniorilor.

David Popovici dorește să repete performanțele din ultimele luni și în Peru, la concursul organizat în capitala acestei țări, Lima.

„E o lume nouă, un continent pe care n-am mai fost. Opt ore în urmă (n.r. – despre diferența de fus orar)… o să fie greuț. Cred că o să-mi revină energia când ajung acolo și mă încarc cu o nouă cultură”, a spus David Popovici, la plecarea în Peru”, a declarat Popovici înainte de plecarea spre Peru, conform as.ro.

„E o lume nouă, un continent pe care n-am mai fost. Opt ore în urmă (n.r. – despre diferența de fus orar)… o să fie greuț. Cred că o să-mi revină energia când ajung acolo și mă încarc cu o nouă cultură”, a spus David Popovici, la plecarea în Peru.
David Popovici a devenit dublu campion european de seniori, la Roma, în probele de 100 și 200 m liber

La ce probe va participa campionul român

David Popovici va concura la Lima inclusiv probele care i-au adus faima internațională. El va lua startul în patru probe. Românul este marele favorit în cursele de 100 și 200 metri liber, unde deține și recordurile mondiale la juniori. În plus, el este și campionul european en-titre la aceeași categorie de vârstă, titluri obținute la Otopeni, în iulie.

Popovici a stabilit și un record mondial de seniori la 100 m liber, după ce a oprit cronometrul la 46.86, doborând precedentul record, al brazilianului Cesar Celio Filho. Adolescentul român a declarat că vrea să-și bată cât mai curând propria performanță.

„Am reușit și cel mai impresionant rezultat, să devin cel mai rapid înotător din istorie. A însemnat foarte mult, îmi doresc de când mă știu să devin cel mai rapid din istorie la ceva. Sper să vină cineva să-l bată și să concurez cu el. Recordul ăsta nu va rezista foarte mult, voi veni eu din urmă și-l voi bate, voi veni din urma mea”, a spus Popovici în cadrul unui interviu organizat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, difuzat pe TVR.

La Campionatele Mondiale de juniori, David Popovici va concura la 100 și 200 metri liber, precum și la ștafetele de 4×100 metri liber masculin și 4×100 metri liber combinat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....