Data până la care se dau voucherele sociale în România. Există un termen limită până la care intră banii

Badea Violeta 29.08.2022, 10:47
Data până la care se dau voucherele sociale în România. Există un termen limită până la care intră banii

Mai mult de 2,5 milioane de români aflați într-o situație financiară precară au primit vouchere sociale. Alte 150.000 persoane urmează să beneficieze de ajutorul de 250 de lei din septembrie 2022. Tichetele pot fi folosite pentru achiziţia de produse alimentare şi mese calde. Află data până la care se vor acorda voucherele sociale în România. Ministrul Investițiilor, Marcel Boloș, a făcut anunțul!

Până când se vor acorda voucherele sociale în valoare de 250 lei

Voucherele sociale în valoare de 250 lei reprezintă o gură de oxigen pentru persoanele aflate în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie, mai ales că, de ceva timp, prețurile la alimentele de bază nu contenesc să crească.

Până acum, peste 2,5 milioane de persoane au beneficiat de aceste tichete, urmând ca de luna viitoare să primească vouchere alţi 150.000 de români.

Conform Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), această iniţiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în țara noastră, dar cât va mai dura ea? Marcel Boloș a spus totul! Potrivit ministrului, românii vor putea beneficia de aceste tichete și anul viitor, poate chiar până în 2027.

Marcel Bolos, noul ministru al Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii. Iohannis a semnat decretul
Marcel Bolos

Ce trebuie să facă românii care nu au primit banii

Voucherele sociale în valoare de 250 de lei se acordă la fiecare două luni. Odată ce au intrat pe card, banii pot fi folosiți pentru a cumpăra produse alimentare și pentru a servi mese calde în anumite unități.

Tichetele sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie. Dacă faci parte din această categorie de români și nu ai primit încă ajutorul, există câteva lucruri pe care ar trebui să le faci.

„Noi am făcut de vineri viramentele pentru tranșa a doua. Aproximativ 625 de milioane de euro. Cel mai târziu luni transa a două ar trebui să fie pe carduri la beneficiarii noştri. (…)

Dacă nu au primit prin poștă, în astfel de situaţii trebuie să verifice la casele de pensii teritoriale dacă figurează pe liste. Dacă la finanţe figurează cu venituri suplimentare, neîncadrându-se în plafonul de 1.500, nu pot primi respectivul voucher.

Sau la persoanele instituţionalizate, în căminele de bătrâni sau cei din penitenciar şi sunt cei care nu au fost găsiţi la domiciliu. În rest, fiecare trebuie să verifice la casele teritoriale de pensii situaţia individuală a fiecăruia”, a declarat ministrul Investițiilor Europene, la un post de televiziune.

Totodată, Marcel Boloș a anunțat că valoarea totală a acestor vouchere până la sfârșitul anului se ridică la 3,1 mild lei, 1,5 mild fiind de la CE, după cum s-a stabilit încă de la începutul programului şi după cum s-a făcut şi bugetarea şi demersurile pentru program.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...