Vouchere sociale 2022. Surpriza pe care au avut-o românii când au verificat cardurile

Ioana Bucur 27.08.2022, 13:19
Vouchere sociale 2022. Surpriza pe care au avut-o românii când au verificat cardurile

Foarte mulți români, beneficiari de vouchere sociale 2022, au avut parte de o surpriză neașteptată și plăcută din partea autorităților statului în momentul în care au verificat cardurile, la sfârșitul acestei săptămâni. Anunțul a fost făcut de Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: „Va ajunge la aproximativ 2,4 milioane de persoane”.

Noutăți despre vouchere sociale 2022

Vineri, cei care și-au verificate cardurile primite în cadrul programului „Sprijin pentru România” au avut parte de o surpriză cât se poate de plăcută.

În aceeași zi, printr-un comunicat de presă, Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a transmis că instituția condusă de el a făcut plățile aferente celei de-a doua tranșe din ajutorul total de 1.000 de lei oferit de stat. Suma va ajunge la beneficiari în patru tranșe, până la finalul acestui an.

„După eforturi susţinute din partea echipei şi o analiză riguroasă asupra a tot ce a însemnat prima tranşă, iată că reuşim să livrăm cei 250 de lei aferenţi tranşei II mai repede decât anunţasem. Astăzi am efectuat plăţile pentru cei care au carduri deja şi sunt în continuare eligibili.

În total, această tranşă va ajunge la aproximativ 2,4 milioane de români şi se ridică la aproape 600 de milioane de lei, bani europeni pentru alimente şi mese calde. Aşadar, de săptămâna viitoare beneficiarii vor putea utiliza suma.

Zilele acestea ne coordonăm cu reprezentanţii emitenţilor de carduri şi ai Poştei pentru ca şi noii beneficiari eligibili să aibă cardurile cât mai repede posibil”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Ministrul a precizat că vineri s-au trimis banii doar românilor care au primit cardurile cu vouchere sociale 2022.

Vouchere sociale 2022. Surpriza pe care au avut-o românii când au verificat cardurile
Card social

Ce a transmis ministrul

Până la mijlocul lunii viitoare, se dorește emiterea și distribuirea cardurilor și pentru cei care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranşe sau care au fost omişi din aceasta. Numărul lor ajunge la 91.000.

În cazul acestor noi beneficiari, a doua tranșă va fi livrată până la data de 23 septembrie.

Unii români au avut alte planuri pentru banii primiți de la stat, încercând să folosească voucherele sociale pentru a cumpăra țigări și băuturi alcoolice – produse ce nu se aflau pe lista stabilită de autorități.

Pentru aceste situații, ministrul a transmis un mesaj, vorbind despre amenzi și alte sancțiuni.

„Nu se poate generaliza folosirea aceasta a cardurilor, doar pentru produse de tutun şi alcool, ne aşteptam să existe astfel de cazuri, motiv pentru care, în Ordonanţa care a fost aprobată, am şi introdus un capitol de sancţiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancţiona.

Încă nu avem o astfel de situaţie, dar fapta este evident de natură contravenţională, se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. E regretabil că sunt astfel de situaţii”, a spus ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...