Dani Oțil, despre persoanele care ţin post. Matinalul e supărat tare, ce îi îndeamnă pe români să facă

Andra Daoud 15.11.2021, 13:38

Postul Crăciunului a început luni, 15 noiembrie, iar credincioșii care aleg să îl țină nu vor mai consuma produse de origine animală până la Crăciun. Cei care fac un titlu de glorie din faptul că țin post îl enervează la culme pe Dani Oțil, care și-a spus părerea în direct, pe post.

Dani Oțil, revoltat pe cei care se laudă că țin post

Mai sunt 40 de zile până la Crăciun, iar asta înseamnă că a început postul pentru credincioșii practicanți. Oamenii care aleg să țină postul alimentar nu vor mai consuma produse de origine animală până pe 25 decembrie, în schimb au la dispoziție o gamă largă de produse de origine vegetală. După un reportaj despre ce pot mânca românii în perioada postului, Dani Oțil a avut ceva de spus cu privire la oamenii care menționează că postesc.

Eu nu știu de ce țin oamenii să spună că sunt în post. Dacă ții post, ține pentru tine. Nu mai spune la toți cu cine ai mânca și cu cine ai face dragoste, care nu e soția ta. Că ala nu e post. Ții post că vrei să o faci, nu să te autoflagelezi, a spus Dani Oțil în ediția de luni dimineața a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani.

Postul Crăciunului și Postul Paștelui sunt cele mai lungi din an, cu o durată de 40 de zile. Vestea bună pentru cei care îl țin este că în timpul Postului Crăciunului sunt 16 zile cu dezlegare la pește și vin.

Dani Oțil, despre persoanele care ţin post. Matinalul e supărat tare, ce îi îndeamnă pe români să facă
Dani Oțil, despre persoanele care ţin post. Matinalul e supărat tare, ce îi îndeamnă pe români să facă

Care sunt zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului

În zilele de sărbătoare care sunt până la Crăciun, dar și în toate sâmbetele și duminicile, credincioșii au dezlegare la pește și la vin, astfel că Postul Crăciunului este mai ușor decât al Paștelui, din acest punct de vedere.

Prima zi de dezlegare din Postul Crăciunului 2021 este pe 21 noiembrie, când se sărbătorește Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Urmează Sfântul Andrei (30 noiembrie) și Sfântul Nicolae (6 decembrie), Sfântul Dosoftei, mitropolitul Moldovei (13 decembrie) și Sfântul Daniil Sihastrul (18 decembrie), plus toate zilele de sâmbătă și de duminică până în Ajunul Crăciunului.

Nutriționiștii atrag atenția că, pe perioada postului, proteinele de origine animală ar trebui să fie înlocuite cu proteine de origine vegetală, pentru a nu priva organismul de nutrienții esențiali. Cei care țin post sunt îndemnați să consume multe leguminoase și să aibă o alimentație cât mai diversificată, bazată pe ingrediente naturale, evitând alimentele ultra-procesate, cu etichete de post sau vegetariene care se găsesc în supermarketuri.

Urmăriți Impact.ro și pe