Dăncilă, acuzații grave către ministrul Finanțelor: “Ne-a adus spre criză”. Atac fără precedent

Diana Radu 04.02.2020, 20:25
Dăncilă, acuzații grave către ministrul Finanțelor: “Ne-a adus spre criză”. Atac fără precedent

Viorica Dăncilă a lansat un atac dur la adresa ministrului Finanțelor, pe care-l acuză că a băgat România în criză. Declarațiile fostului premier vin în contextul afirmațiilor făcute de Florin Cîțu, potrivit cărora Dăncilă împreună cu Eugen Teodorovici ar fi creat un haos economic cu ordonanța OUG 114. Iată cum se apără Viorica Dăncilă!

Viorica Dăncilă, acuzații grave la adresa ministrului Finanțelor: ”Sper să plece cât mai repede acasă”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici trebuie să se prezinte la Parlament pentru a răspunde în fața unei comisii de anchetă, pentru dezastrul economic creat în 2018, cu OUG 114. Ca răspuns, fostul premier al României susține că ministrul nu spune adevărul și că de fapt el fusese chemat în fața Parlamentului și a refuzat să vină. Dăncilă a subliniat că ea nu are niciun motiv să se teamă de o posibilă discuție la Parlament despre respectiva ordonanță, care ar fi adus potrivit acesteia, doar lucruri bune.

”A mărit salariile din construcţii, a plafonat preţul la gaze, astfel încât să putem proteja populaţia de facturi foarte mari la gaze, lucruri foarte bune. Dar dl Cîţu este învăţat să facă doar lucruri mai puţin bune pentru România, aşa că este normal ca orice lucru bun să îl atace. Eu ştiu un lucru. Că de la a doua cea mai mare creştere economică din UE pe care a avut-o România când eram noi la guvernare, dl Cîţu ne-a dus spre criză, lucru care se desprinde din declaraţiile dânsului”, a declarat Viorica Dăncilă.

viorica dancila, acuzatii grave, ministrul finantelor
Viorica Dăncilă, acuzații grave la adresa ministrului Finanțelor

De asemenea, Viorica Dăncilă a ținut să sublinieze și împrumuturile uriașe făcute de actualul Guvern în doar trei luni de la învestire. Fostul premier spune că guvernul lui Orban a împrumutat 40 de miliane de miliarde în doar câteva luni, în timp ce guvernul PSD a împrumutat 89,7 miliarde de lei în trei ani. Drept urmare, Dăncilă a trans concluzia că actualul guvern este lipsit de viziune.

”Noi am împrumutat 89,7 miliarde de lei în trei ani, dl Cîţu a împrumutat 40 de miliarde în 3 luni, fără transparenţă. Nu găsim banii ăştia nicăieri. Cred că prin aceste afirmaţii, dl Cîţu vrea să atragă atenţia în direcţia greşită. Vrea să ducă în derizoriu ceea ce observă toţi românii, anume că Guvernul este lipsit de viziune şi că nu a luat nicio decizie bună pentru oameni. Sper să plece cât mai repede acasă!”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Urmăriți Impact.ro și pe