EXCLUSIV

Dana Războiu, surprize tradiționale de Paște. „Vopsesc ouăle ca bunica mea. Nu văd de ce m-aș mai căsători”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 20.04.2022, 21:54
Dana Războiu, surprize tradiționale de Paște. „Vopsesc ouăle ca bunica mea. Nu văd de ce m-aș mai căsători”. EXCLUSIV

Dana Războiu și-a petrecut primii patru ani de viață la țară, la bunicii săi. Foarte credincioși, aceștia au obișnuit-o de mică să meargă la biserică și să spună rugăciuni.

Mai mult, până la vârsta de 16 ani, potrivit propriilor sale mărturisiri, bunicii săi, care erau penticostali, au învățat-o să stea în genunchi și să-i mulțumească lui Dumnezeu, apoi să-i ceară ceea ce avea nevoie.

Fosta prezentatoare tv păstrează și acum din obiceiurile pe care le avea bunica sa. Dana Războiu ne-a destăinuit că va vopsi ouăle natural, așa cum făcea aceasta, cu păpădie și coajă de ceapă.

„Anul acesta nu voi face prea mari pregătiri. Voi vopsi doar ouă, natural. Din păpădii și cu coajă de ceapă. De doi ani fac asta, nu mai folosesc vopseaua. Așa vopsea bunica, iar eu mergeam cu sora mea și adunam păpădii”, a povestit Dana Războiu pentru impact.ro.

Rămâne acasă, să se relaxeze

Fosta vedetă tv are un program extrem de încărcat, motiv pentru care a ales ca de sărbători să rămână acasă, pentru a prinde câteva zile în care să se relaxeze. Cum aceasta este vegană de câțiva ani, nu va găti ceva tradițional.

„Voi sta acasă, aștept să mă relaxez, am o perioadă foarte aglomerată. Nu voi găti nimic în mod special. Încerc să fac specialități cam sănătoase, am tot mâncat dulciuri în ultima perioadă.

Eu am renunțat la carne, e uluitor pentru mine. Nu a fost greu. E fantastic să nu mai ai celulită la vârstă mea. Vreau atunci când mor copiii mei să fie bătrâni. Mănânc și cartofi prăjiți, mai rar.”, ne-a spus aceasta.

Dana razboiu
Dana Razboiu

Nu mai consumă carne și face yoga

Deși cu ceva ani în urmă nu o interesa acest aspect, Dana Războiu a devenit ulterior pasionată de nutriție. Face yoga de ceva timp și este adepta unui stil de viață sănătos. Fosta vedetă tv și-a schimbat concepțiile după moartea tatălui său, la doar 58 de ani, din cauza unui infarct.

Chiar dacă nu au fost prea apropiați, Dana a suferit odată cu pierderea părintelui său. Și tot atunci, s-a decis să renunțe la carne și să se axeze doar pe consumul de legume, fructe și semințe.

„Bunicii mei au trăit cu slănină și cârnați, dar aveau o gospodărie mare și multe terenuri de lucrat la marginea satului. Ei munceau fizic pământul și creșteau animale pe lângă casă. Totul se făcea manual, arat, semănat, plivit, cules, încărcat în căruțe, descărcat, depozitat. Aveau un alt stil de viață ca cei de la oraș”, a povestit aceasta.

„Viața mea e gata refăcută”

Altfel, trecută deja prin două divorțuri, Dana nu vede rostul unei alte căsătorii și recomandă yoga, pentru un stil de viață sănătos.

„Viața mea e gata refăcută. Am o cu totul altă viață de cum aveam acum trei ani, și o cu totul altă viața de cum aveam acum șase ani și acum zece ani.

Îmi refac viața în fiecare an. Nu știu dacă neapărat mă recăsătoresc, dar nu văd de ce, dacă poți fi liberă și fericită… Altfel, fac și yoga, de câțiva ani. Chiar recomand”, ne-a spus aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe