Dan Vîlceanu, validat pentru Ministerul Finanţelor. Câte voturi a primit preferatul lui Cîţu

Stan Filon 18.08.2021, 12:01
Dan Vîlceanu, validat pentru Ministerul Finanţelor. Câte voturi a primit preferatul lui Cîţu

Liberalii au votat pentru nominalizarea viitorului ministru al Finanțelor. Dan Vîlceanu este propunerea votată miercuri în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor, fiind ales cu un scor aproape perfect.

Dan Vîlceanu este propunerea PNL pentru Ministerul Finanţelor

Liderii PNL s-au reunit în Biroul Permanent Național pentru a-l vota pe viitorul ministru al Finanțelor. Dan Vîlceanu a fost ales cu 47 de voturi ”pentru” și unul singur împotrivă. Ludovic Orban a anunțat că nu susține nominalizarea lui Dan Vîlcean pentru această funcție.

Dacă premierul Florin Cîțu a venit însoțit de susținătorii săi pentru funcția de președinte al partidului, Ludovic Orban, actualul președinte al PNL, a venit singur.„Îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că astăzi am primit votul colegilor, este o încredere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanțe este unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul. Am lucrat foarte bine în comisia de finanțe și îmi doresc ca să preiau cât mai repede portofoliul”, a spus, miercuri, Dan Vîlceanu, după nominalizare.

Dan Vilceanu este propunerea PNL pentru Ministerul Finantelor
Dan Vilceanu este propunerea PNL pentru Ministerul Finantelor

”Sunt convins că astăzi vom depune și jurământul”

Următorul pas pentru a-și prelua funcția este semnarea decretului de numire de către președintele Klaus Iohannis. ”Votul a fost dat. Sunt 70% dintre președinții de filială care au fost astăzi aici. Astăzi vom înaintea propunerea și sunt convins că astăzi vom depune și jurământul. (…) Am votat o derogare pentru candidatura mea la șefia PNL, a fost vot unanim pentru această derogare”, a adăugat premierul Florin Cîțu.

Fostul ministru al Finanțelor a fost Alexandru Nazare, revocat din funcție de premierul Florin Cîțu, care a asigurat interimatul în ultima perioadă. Dan Vîlceanu, nominalizarea PNL pentru a prelua Ministerul Finanţelor, va depune jurământul la Cotroceni, miercuri, la ora 17.

Ludovic Orban a spus că premierul nu s-a sfătuit cu el pentru nominalizarea respectivă

Ludovic Orban a recunoscut că a votat împotriva nominalizării lui Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanțelor. Președintele PNL spune că întreaga răspundere pentru această propunere este a premierului Florin Cîțu.

”Convocarea a fost făcută de 23 de membri, deci a fost îndeplinită proporția de 25%. Convocarea a fost făcută statutar. Doar 48 de membri au fost prezenți pentru că a fost făcută convocarea foarte rapid, de pe o zi pe cealaltă. Subiectul principal a fost validarea de către BPN a propunerii formulate de premierul Cîțu în persoana lui Dan Vîlceanu pentru a prelua portofoliul ministerului Finanțelor. Modul în care s-a derulat toată procedura, faptul că nu am avut o discuție cu premierul pentru această propunere, faptul că BPN a fost convocat intempestiv, mi-am exprimat rezervere față de această candidatură. Din punctul meu de vedere există riscuri cu privire la această desemnare. Răspunderea integrală pentru această desemnare îi aparține premierului Cîțu și susținătorilor săi”, a declarat Ludovic Orban la finalul ședinței.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...