Surse: contre între Florin Cîțu și Dan Barna în ședința coaliției. Premierul: ”Eu am zis ceva de dosarul tău?”

Nicu Stan 17.08.2021, 17:17
Surse: contre între Florin Cîțu și Dan Barna în ședința coaliției. Premierul: ”Eu am zis ceva de dosarul tău?”

Premierul Florin Cîțu s-ar fi contrat cu Dan Barna în ședința coaliției de guvernare. Florin Cîțu nu s-a abținut și a amintit de dosarul lui Dan Barna, după ce acesta a făcut referire la isprăvile sale din America. Ședința a avut lor luni seara, iar printre subiectele discutate s-au regăsit și scandalurile în care a fost implicat Florin Cîțu în tinerețea petrecută în America.

Florin Cîțu și Dan Barna, contre în ședința coaliției de guvernare pe motivul dosarului din SUA. Cum i-a închis premierul gura colegului de guvernare

Conform unor surse politice, Florin Cîțu s-a contrat cu colegul său de guvernare, Dan Barna, informează PRO TV, în timpul ședinței coaliției de guvernare, care a avut loc luni seara.

Astfel, în timpul ședinței, Florin Cîțu le-a explicat colegilor din USR și UDMR că el și-a platit datoria de câteva mii de dolari, provenită dintr-un credit, și că nu știe de unde a apărut dosarul în instanță. De asemenea, premierul a afirmat că el a ajuns la o înțelegere cu banca respectiva și a și plătit datoria.

Florin Citu are probleme in coalitie cu ispravile sale din SUA
Florin Citu are probleme in coalitie cu ispravile sale din SUA

Contrele au durat foarte puțin timp

Explicațiile lui Florin Cîțu au venit după ce Dan Barna l-a întrebat cum trebuie să se poziționeze public în controversa legată de acest scandal legat de dosarul din SUA al premierului. Potrivit surselor citate, Florin Cîțu i-ar fi răspuns că nu trebuie să se poziționeze în niciun fel.

”Eu am zis ceva despre dosarul tău la DLAF?” – ar fi spus zâmbind  Florin Cîțu, închizându-i astfel gura lui Dan Barna.

Se caută în continuare ministru de Finanțe

Un alt subiect controversat al ședinței coaliției de guvernare a fost legat de numele viitorului ministru al Finanțelor, care a pus paie pe foc în lupta dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban pentru șefia PNL.

Astfel, prim-ministrul îl vrea șef la Finanțe pe prietenul și colegul sau, Dan Vîlceanu. Economist de prfoesie, Dan Vîlceanu a învățat în familie cum se fac afacerile. Conform declarației lui de interese, mama sa, Elisabeta Vîlceanu, și-a pus semnătura pe nu mai puțin de 19 contracte cu Complexul Energetic Oltenia, spre exemplu. Valoarea contractelor se ridică la aproape 5 milioane de lei.

De ce este Ludovic Orban nemulțumit

În schimb, apropierea deputatului PNL de premier îl nemulțumește pe Ludovic Orban, șeful PNL, care nu și-l dorește pe Dan Vîlceanu la ministerul de Finanțe.

Șeful liberalilor este încă în căutare de oameni pentru acest portofoliu, dorind să-și convingă, în primul rând, propriul partid. De asemenea, are și o listă scurtă formată din președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, deputatul Bogdan Huțucă și secretarul de stat Lucian Heiuș.

De ce se teme USR Plus

Ministerul Finanțelor a deschis răni vechi și în interiorul coaliției. În contextul în care remanierile lui Alexandru Nazare sau Vlad Voiculescu au fost făcute fără un acord în prealabil, unii liderii USR PLUS se tem că și Stelian Ion ar putea păți la fel.

Cu atât mai mult cu cât a primit reproșuri publice atât din partea premierului Florin Cîțu, precum și din partea președintelui Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe