Dan Petrescu s-a îmbogățit în doar o lună și jumătate în Turcia. Suma imensă cu care a plecat acasă

Stan Filon 25.02.2021, 16:43
Dan Petrescu s-a îmbogățit în doar o lună și jumătate în Turcia. Suma imensă cu care a plecat acasă

Aventura lui Dan Petrescu pe banca tehnică a echipei Kayserispor, din Turcia, s-a încheiat. Chiar dacă românul semnase înțelegerea pe șase luni, acesta a făcut tot ce a putut pentru a pleca mai repede. Din primele informații, Dan Petrescu ar fi invocat probleme personale.

Dan Petrescu s-a îmbogățit în doar o lună și jumătate pe banca celor de la Kayserispor

Cu totul, Dan Petrescu a stat pe banca tehnică a echipei Kayserispor doar 45 de zile. Cu toate acestea, s-a ales cu o sumă mai mult decât frumoasă pentru doar 45 de zile de muncă. Mai mult, prima de instalare de 100.000 de euro a rămas tot la român.

În contul lui Dan Petrescu ar fi intrat o sumă apropiată de valoarea de 300.ooo de euro, potrivit unor surse citate de Digi Sport. Antrenorul român semnase un contract pe șase luni, cu un salariu de 500.000 de euro, dar avea și opțiune de prelungire pe încă doi ani, în cazul în care reușea să salveze echipa turcă de la retrogradare.

Dan Petrescu s-a imbogatit in doar o luna si jumatate pe banca celor de la Kayserispor
Dan Petrescu s-a imbogatit in doar o luna si jumatate pe banca celor de la Kayserispor

A invocat motive personale

Dacă ar fi reușit să ducă la bun sfârșit sarcina primită, Dan Petrescu ar fi avut un salariu de 1,4 milioane de euro în următoarele două sezoane. Patroana clubului, Berna Gözbașı, a înțeles motivele invocate de român pentru plecarea sa de la echipă, așa că au căzut de acord să primească banii doar pentru perioada muncită, nimic în plus.

Vestea plecării lui Dan Petrescu l-a lăsat cu gura căscată pe Marius Șumudică. Acesta a spus că ”Bursucul” era contestat puternic de fanii echipei respective.

”Știu că la Kayserispor Dan Petrescu era foarte criticat de fani. Acolo, suporterii au un cuvânt de spus, aceasta ar fi explicația. Nu mă așteptam, și pentru mine a fost o bombă. Nu am vorbit cu Alibec, l-am sunat doar după accidentare ca să-i urez sănătate.

Evit să vorbesc cu jucătorii de acolo, mai ales că ne întâlnim peste vreo 6 zile, nu e frumos și nici profesional”, a explicat Șumudică la emisiunea Digi Sport Special. La Kayserispor evoluează și trei fotbaliști din România: Cristi Săpunaru, Silviu Lung jr. și Denis Alibec, iar Dan Petrescu a înregistrat doar două victorii, din 8 meciuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...