Dan Barna, reacţie surprinzătoare în legătură cu şeful CFR, după blocarea trenurilor. “Nu e nicio problemă”

Stan Filon, Alexandra Chiric 30.07.2021, 16:06
Dan Barna, reacţie surprinzătoare în legătură cu şeful CFR, după blocarea trenurilor. “Nu e nicio problemă”

Dan Barna face apel la calm, în scandalul în care este implicat directorul CFR Ovidiu Vizante, după ce un tren plin de copii care se întorceau din tabăra de la Costinești a rămas blocat imp de nu mai puțin de 8 ore, din cauza unui accident. Liderul USR-PLUS spune că este o isterie falsă și pentru el este un subiect închis.

Dan Barna, reacţie surprinzătoare în legătură cu şeful CFR

Un tren a rămas blocat timp de 8 ore, în așteptarea unei locomotive! În tren se aflau și copii care se întorceau din tabăra din Costinești, însă toți călătorii au fost nevoiți să aștepte în tren venirea locomotivei. Incidentul a iscat un scandal de proporții, însă cel mai calm este Dan Barna, care spune că și el a stat în trenuri când era student ore întregi.

”Nu ajută pe nimeni o isterie falsă. (…) Trebuie să evaluăm oamenii, inclusiv directorul de la CFR, în funcţie de activităţile şi nu neapărat de o declaraţie. Nu este nici prima dată, nici ultima dată când datorită accidentelor sau a fenomenelor meteo extreme se întâmplă astfel de eveniment. Ceea ce însă este foarte important, învăţământul principal pe care îl tragem şi un obiectiv al directorului CFR Călători este un plan de management de reacţie în situaţie de criză, pentru că a fost o criză”, spune Dan Barna.

Dan Barna, reactie surprinzatoare in legatura cu seful CFR
Dan Barna, reactie surprinzatoare in legatura cu seful CFR

Cererea lui Florin Cîțu este subiect închis pentru Dan Barna

Dan Barna îl apreciază pe directorul CFR, care ”de trei luni a început să facă schimbări semnificative”. ”Nu este prima oară când se întâmplă ca un tren să se blocheze datorită accidentului. Cu toţii, cei care am călătorit cu trenul am stat în tren când s-a blocat şi am stat o oră, două, trei, cinci… după situaţie. Când am fost student cred am stat undeva la şapte sau opt ore, undeva pe Valea Oltului. Accidentele sunt inevitabie, din păcate”, adaugă Barna.

Premierul Florin Cîțu a cerut ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, demiterea directorului CFR Călători: ”Am avut o discuţie cu premierul ieri. Nu e nicio problemă. Pentru mine subiectul este închis”, a spus Dan Barna, care a evitat cât de mult a putut să vorbească despre această solicitare pe care a avut-o premierul Florin Cîțu.

De cealaltă parte, directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, se simte nevinovat în această problemă și pare chiar împăcat cu deciziile pe care le-a luat. Acesta a avut o intervenție șocantă la Antena 3, când a aruncat vina asupra altei direcții. ”De ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (…) Încercaţi, totuşi, să vorbiţi cu responsabilii, cei care se ocupă de circulaţie. (…) Cred că e impropriu să spuneţi că au stat abandonaţi (…), încercaţi să găsiţi transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”, a spus Vizante.

Urmăriți Impact.ro și pe