Trenuri blocate din cauza furtunilor și a ploilor: cum explică CFR Călători faptul că sute de oameni au rămas blocați în câmp

Alexandru Ioanid 28.06.2019, 13:14
Trenuri blocate din cauza furtunilor și a ploilor: cum explică CFR Călători faptul că sute de oameni au rămas blocați în câmp

Sute de călători care au decis să meargă cu trenul vineri au avut de suferit din cauza condițiilor meteo, dar și a infrastructurii precare a CFR Călători. Probleme au fost semnalate în județul Caraș-Severin, în cazul căruia meteorologii au anunțat mai multe fenomene meteo extreme.

Mai multe garnituri în care se aflau până la 800 de călători au fost oprite între stații din județul Caraș-Severin și Slatina-Timiș și Armeniș. Din cauza vântului puternic, copacii au căzut direct pe liniile de înaltă tensiune. Circulația feroviară a fost dată peste cap și, din cauza arborilor puși la pământ, trenurile nu au mai putut înainta.

„Din informațiile primite, până în acest moment este afectat traficul a cinci trenuri cu aproximativ 700-800 de călători. Se estimează că avariile vor fi remediate până în jurul orei 11:00”, transmiteau reprezentanții ISU Caraș-Severin la orele dimineții. Conform sursei citate, se vor efectua manevre de tractare a trenurilor cu locomotive desel pentru a putea repune trenurile în circulație.

Ttrenuri CFR blocate între stații din cauza inundațiilor
Ttrenuri CFR blocate între stații din cauza furtunilor

Trenuri blocate din cauza furtunilor. Cum răspunde CFR Călători

Majoritatea trenurilor blocate din cauza furtunilor plecaseră din Timișoara și se îndreptau spre București. Potrivit tabelei din Gara Nord din București,  un tren de la Arad avea o întârziere anunţată de 360 de minute, iar o altă garnitură- de peste 200 de minute. De asemenea, un tren care venea de la Timişoara are, pe tabelă, o întârziere de 200 de minute.

CFR Călători a anunțat, sec, că se lucrează la remedierea problemelor.

Zeci de angajați feroviari acționează cu utilaje încă din cursul serii pentru tăierea arborilor, îndepărtarea acestora de pe linia de cale ferată și înlocuirea liniei de înaltă tensiune, ruptă pe mai multe secțiuni, între stațiile Slatina – Timiș – Zeregova”, se arată în răspunsul celor de la CFR Călători.

Meteorologii au emis un cod galben de inundații în douăzeci de bazine hidrografice, în 17 județe, printre care și Caraș-Severin. Conform specialiștilor de la Agenția Națională de Meteorologie, fenomenele periculoase pot apărea în: Vișeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Suceava, Moldova, Bistriţa şi Jijia.

”Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie”, au transmis hidrologii.

Urmăriți Impact.ro și pe