Motivul pentru care Dan Barna nu se retrage din cursa pentru șefia USR PLUS. ”Recunosc, Dacian a propus”

Nicu Stan 04.06.2021, 09:04
Motivul pentru care Dan Barna nu se retrage din cursa pentru șefia USR PLUS. ”Recunosc, Dacian a propus”

Motivul pentru care Dan Barna nu se retrage din cursa pentru șefia USR PLUS. Dacian Cioloș i-a propus actualului vicepremier să se retragă amândoi de la conducerea Alianței.

De ce nu se retrage Dan Barna din cursa pentru șefia USR PLUS. ”Dacă intru într-o logică de comoditate și mă retrag, plec acasă”

Motivul pentru care Dan Barna nu se retrage din cursa pentru șefia USR PLUS. Dan Barna, Co-președintele USR PLUS, care a fost la șefia USR, a recunoscut, ieri seara, că Dacian Cioloș, PLUS, i-a propus ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcția de președinte al partidului format în urma fuziunii dintre cele două formațiuni politice.

Vicepremierul Dan Barna a spus că l-a refuzat pe Dacian Cioloș și că varianta retragerii este o abordare total greșită.

Dacian Ciolos i-ar fi cerut lui Dan Barna sa nu candideze niciunul la sefia USR PLUS
Dacian Ciolos i-ar fi cerut lui Dan Barna sa nu candideze niciunul la sefia USR PLUS

Mai multe variante de congres

”A fost o discuție în care s-au discutat diverse variante de congres. Practic, pentru noi obiectivul este să păstrăm partidul unit, solidar în această miză în care eu cred foarte mult, că USR PLUS poate fi o soluție pe termen lung în politica din România.

În acest context, Dacian, într-adevăr, a făcut acea propunere cu care eu, evident, nu rezonez din mai multe motive. Este o propunere de lucru. Argumentele din spate nu le-am înțeles foarte clar și nu o să insist pe ele. Vi le poate prezenta Dacian cu proxima ocazie.

Dan Barna, un luptător

Eu vreau să spun că acest proiect USR PLUS este un proiect la care am muncit foarte mult și eu ca natură umană sunt un luptător și sunt foarte deschis și am foarte mare încredere în înțelepciunea colegilor (…) să alegem cea bună soluție.

Dacă partidul va decide un alt lider voi accepta cu inima deschisă și cu bucuria familiei mele acest lucru. Însă eu nu o să plec din fața niciunei lupte”, a spus Dan Barna, la Digi 24.

Un luptător nu dă înapoi de la luptă

Vicepremierul Dan Barna a mai spus că se va prezenta în fața colegilor săi și va candida la președinția USR PLUS, așa cum îi stă bine unui luptător.

”Dacă intru într-o logică de comoditate și mă retrag, plec acasă, e un mesaj foarte prost, un mesaj pe care nu l-am dat în viața mea și nu o să îl dau niciodată”, a mai spus Dan Barna.

Retragerea, o abordare cu care Dan Barna nu este de acord

Dan Barna a mai precizat că Dacian Cioloș i-a propus retragerea și să vadă în continuare ce se va întâmpla.

Mi-a prezentat această variantă în care el crede, să ne retragem amândoi, și să vedem ce se va întâmpla mai departe, ceea ce din punctul meu de vedere e o abordare pe care nu am cum să o susțin”, a mai spus Dan Barna.

Urmăriți Impact.ro și pe