Dan Alexa revine pe banca tehnică a unei echipe. Clubul a făcut marele anunț

Marian Cărăvan 11.11.2020, 17:09
Dan Alexa revine pe banca tehnică a unei echipe. Clubul a făcut marele anunț

Ultima oară antrenor la Rapid, Dan Alexa revine pe banca tehnică a unei echipe de fotbal. Va fi antrenorul unei echipe din liga secundă. Clubul a făcut azi marele anunț.

Echipa pe care o antrenează acum Dan Alexa

Schimbări majore la una dintre echipele angrenate în acest sezon în Liga 2. ASU Politehnica Timișoara s-a despărțit pe cale amiabilă de antrenorul Octavian Benga. În locul său a fost numit Dan Alexa. Clubul alb-violet a făcut azi marele anunț.

„Politehnica Timişoara a întrerupt astăzi de comun acord colaborarea cu antrenorul principal Octavian Benga. Pe această cale îi mulţumim lui Tavi pentru întreaga muncă depusă în perioada petrecută la clubul nostru. Noul antrenor principal al alb-violeţilor va fi Dan Alexa, care de la începutul sezonului a activat în funcţia de manager general al Politehnicii!”, au anunțat cei de la ASU Politehnica.

Despărțirea de fostul tehnician s-a produs după ce acestuia i s-a propus să colaboreze cu Dan Alexa, care ar fi urmat să devină director tehnic.

„Am avut o dorinţă de a rămâne, dar nu în condiţiile în care mi s-au propus. Am considerat că e mai bine pentru toată lumea să reziliem de comun acord. Politehnica să continue şi fără mine (…) Vreau să le mulţumesc în primul rând jucătorilor, pentru că am reuşit şi asta e cea mai mare realizare a mea la club, să formez un grup. E dificil să formezi un grup aşa unit, cu jucători, unii cu o vârstă mai înaintată, alţii foarte tineri. Cred că am făcut o îmbinare foarte bună şi am creat o atmosferă propice performanţei.

Pe viitor se poate construi în continuare. Politehnica Timişoara poate să rămână acolo în faţă, să intre în play-off şi să atace promovarea! Îi urez mult succes noului antrenor. Cu siguranţă va fi presiunea mai mare pe noul antrenor”, a spus Octavian Benga.

Octavian Benga s-a despartit de ASU Politehnica Timisoara
Octavian Benga s-a despartit de ASU Politehnica Timisoara

Dan Alexa a fost manager general la ASU Poli

După despărțirea de Rapid, Dan Alexa a revenit în luna august în Banat, la gruparea susținută de marea masă a suporterilor alb-violeți, ASU Politehnica. „Chirurgul” a îndeplinti de atunci rolul de manager general. Până azi, când clubul alb-violet l-a anunțat ca fiind noul antrenor al echipei.

Dan Alexa este legat sufletește de Timișoara, unde a evoluat în perioada junioratului, dar a și debutat în fotbalul mare, la nivel de seniori. Totodată, ca antrenor a scris o pagină importantă în istoria Timișoarei fotbalistice, promovând cu ACS Poli în prima ligă, în anul 2015.

Născut la 28 octombrie 1979, la Caransebeș, Dan Alexa și-a făcut junioratul la CSS Caransebeș și LPS Banatul Timișoara. La nivel de seniori a evoluat pentru UM Timişoara, Rocar, FC Politehnica Timişoara, Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti (alături de care a câştigat un titlu naţional şi de două ori Cupa României), Beijing Guoan (China), Rapid Bucureşti şi Anorthosis Famagusta (Cipru).

De asemenea, are șase prezențe în echipa națională, pentru care a marcat două goluri.

Debutul în antrenorat și l-a făcut la ACS Poli Timișoara, pe care a promovat-o în Liga 1, la capătul sezonului 2014-2015, pentru ca un sezon mai târziu să reediteze performanța cu Rapid București. Dan Alexa le-a mai antrenat pe ASA Tg. Mureş, Concordia Chiajna, Dunărea Călăraşi (formație pe care a promovat-o în Liga 1 în 2018), Astra Giurgiu și, din nou, Rapid.

Urmăriți Impact.ro și pe