Dacian Cioloș, propus premier de Klaus Iohannis. Ce obiectiv spune că are noul șef al USR PLUS

Ana Anitoiu 11.10.2021, 19:44
Dacian Cioloș, propus premier de Klaus Iohannis. Ce obiectiv spune că are noul șef al USR PLUS

Dacian Cioloș a fost propus premier de președintele Klaus Iohannis, după demiterea lui Florin Cîțu prin moțiune de cenzură. Noul șef al USR PLUS a declarat că el și colegii lui sunt gata să-și asume responsabilitatea guvernării și a anunțat ce obiectiv are.

Ce obiectiv are Dacian Cioloș, propsu premier de Klaus Iohannis

Președintele USR PLUS a transmis că formațiunea politică va stabili echipa de negocieri şi va începe discuţiile cu celelalte partide din Parlament. Dacian Cioloș a spus că obiectivul său este să scoată România din criză.

”Preşedintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiţi, aşa cum am şi anunţat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării şi să pornim negocierile cu celelalte partide.

Obiectivul nostru este să scoatem România din criză şi pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forţelor politice”, a transmis Dacian Cioloș.

Liderul USR PLUS propus pentru funcția de premier de Klaus Iohannis a mai spus că liniile principale sunt: gestionarea pandemiei, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR.

Dacian Ciolos, propus premier de Klaus Iohannis. Ce obiectiv spune ca are noul sef al USR PLUS
Dacian Ciolos

Dacian Cioloș: ”Nu-mi doresc să intru în Guvern”

Anterior, după ce a câștigat șefia USR PLUS, Dacian Cioloș a declarat că nu își dorește să intre în Guvern, ci să se ocupe de partid. Politicianul spunea atunci că sunt pe masă toate variantele de premier, în afară de Florin Cîțu.

”Toate variantele sunt pe masă, în afară de cea în care să îl susținem pe Florin Cîțu. Nu mai putem risca cu un premier imprevizibil, care nu știe să îi aprecieze pe parteneri. Eu nu-mi doresc să intru în guvern, vreau să mă ocup de partid”, a spus Dacian Cioloș.

Planul de guvernare al USR PLUS

Totuși, Dacian Cioloș a declarat că USR PLUS îi va prezenta un plan de guvernare președintelui. Politicianul a anunțat care sunt principalele măsuri pe care vor să le ia el și colegii lui.

Pe lista principalelor măsuri se numără: reducerea cu 32% a prețului energiei electrice, inclusiv reducerea TVA la electricitate și gaze de la 19% la 5% pentru consumatorii casnici pe o perioadă de o jumătate de an, precum și subvenții temporare pentru CET-uri.

Lista este completată de credite fiscale pentru întreprinderi în cuantumul a jumătate din creșterea facturilor la curent și gaze; precum și exceptarea de la plata certificatelor verzi în factura consumatorului casnic. Vezi AICI ce alte măsuri fac parte din planul de guvernare al USR PLUS!

Urmăriți Impact.ro și pe