Dacian Cioloș cere public retragerea Laurei Vicol de la Comisia Juridică. ”A făcut parte dintr-un partid extremist”

Ana Anitoiu, Ionuț Vieru 26.11.2021, 19:50

Dacian Cioloș a cerut public, vineri, retragerea Laurei Vicol de la conducerea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților. Printre altele, liderul USR le-a atras atenția președinților PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, asupra faptului că deputata a făcut parte dintr-un partid extremist și că alegerea ei pentru această funcție reprezintă un afront la ideea de dreptate în țară.

Laura Vicol, mesaj după ce a fost votată la conducerea Comisiei Juridice

Mihai Badea de la USR a fost schimbat joi din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Noua coaliție de guvernare PNL – PSD – UDMR a votat-o în locul lui pe deputata PSD Laura Vicol, care a fost avocata Alinei Bica și a mai multor personaje controversate.

„Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat sprijinul pentru a ocupa funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Prima femeie președinte al acestei comisii.

Le promit și lor, dar și celor care nu mă vor în această funcție că voi face totul pentru ca activitatea acestei Comisii să fie la înălțime. Sunt un om echilibrat și apreciez lucrul în echipă”, a scris Laura Vicol pe pagina ei de Facebook, joi, alături de hashtag-ul ” cred în dreptate”.

Dacian Ciolos cere retragerea Laurei Vicol de la Comisia Juridica
Laura Vicol

Dacian Cioloș, despre motivele pentru care Laura Vicol nu trebuie să rămână la Comisia Juridică

La rândul lui, președintele USR a transmis vineri seară pe pagina sa de Facebook referitor la votarea Laurei Vicol la șefia Comisiei Juridice. Dacian Cioloș le-a cerut lui Florin Cîțu și lui Marcel Ciolacu să o retragă imediat din această funcție pe „avocata interlopilor”.

„Alegerea făcută de PNL și PSD este un afront inimaginabil la ideea de dreptate în România și aduce în fruntea unei comisii care trebuie să coordoneze dezbaterile pe reforma legilor justiției un personaj care a susținut desființarea DNA și întărirea Secției Speciale.

În plus, noua președintă girată de PNL și PSD a făcut parte dintr-un partid extremist, antieuropean și suveranist condus de Sebastian Ghiță, un personaj care încă fuge de justiție.

Domnilor Cîțu și Ciolacu, sper că înțelegeți că semnalul dat prin această numire este unul de întoarcere într-o zonă cenușie a justiției, împotriva recomandărilor UE, și că vă asumați toate consecințele pentru direcția iliberală în care duceți România”, a transmis Dacian Cioloș.

Înainte de a se alătura Partidului Social Democrat, avocata și deputata Laura Vicol, în vârstă de 46 de ani, a făcut parte din Partidul România Unită (PRU), în perioada 2019 – 2020. Această formațiune politică a fost înființată în 2015 de către fostul deputat PSD Bogdan Diaconu împreună cu foști membri ai Partidului România Mare. Vezi și scandaluri în care a fost implicată Laura Vicol!

Urmăriți Impact.ro și pe