Dacian Cioloș critică spectacolul PSD-PNL-UDMR: “Ridicol și iresponsabil”. Ce spune despre Iohannis

Cătălina Burghelea 18.11.2021, 07:21
Dacian Cioloș critică spectacolul PSD-PNL-UDMR: “Ridicol și iresponsabil”. Ce spune despre Iohannis

Liderul USR, Dacian Cioloș, critică dur alianța PSD-PNL-UDMR, care se chinuie să aleagă un premier într-o perioadă în care România se confruntă cu valul patru al pandemiei de coronavirus. Politicianul spune că, de aproape trei luni, „ne învârtim în jurul aceleiași cozi”, în timp ce au murit cam tot atâția români ca într-un război.

Dacian Cioloș face acuzații dure la adresa PSD, PNL și UDMR

Dacian Cioloș a răbufnit la adresa partidelor PSD, PNL și UDMR. Președintele USR susține că spectacolul oferit de această alianță este „ridicol și iresponsabil”. De criza politică actuală este responsabil și președintele țării, Klaus Iohannis, este de părere politicianul.

„Ne învârtim deja de aproape trei luni în jurul aceleiași cozi. Și o facem în timp ce ne-au murit cam tot atâția semeni ca într-un război. Auzim de trei luni cum nu se poate guverna decât cu Cîțu. Sau poate cu Ciucă sau cu Vîlceanu, dar nu știm niciodată sigur, pentru că nu a venit mesaj de la Cotroceni. Domnul Kelemen Hunor visează modificări constituționale după model unguresc, iar de aproape o lună a intrat în scenă și trupa PSD, cu aceleași «modele» economice și sociale de înglodare a bugetului de stat și, bineînțeles, cu ochii mari căscați pe grămada de euro pe care pesediștii și-o doresc acum renegociată pentru a o canaliza, își imaginează dumnealor, către suveicile care au ținut timp de 30 de ani România în semimodernitate”, a scris, miercuri seara, Dacian Cioloș, în mediul online.

Ce spune Florin Citu despre alianta PNL-ului cu PSD.

Klaus Iohannis, criticat de liderul USR

De acuzațiile lui Dacian Cioloș nu a scăpat nici președintele Klaus Iohannis, despre care spune că este și acesta vinovat „pentru girul dat”. Șeful statului a fost făcut „iresponsabil” și „toxic” de către liderul USR.

„Ridicol și iresponsabil acest spectacol oferit de alianța PSD-PNL-UDMR. Trei partide care-și oglindesc unul într-altul propriile defecte și care acum ne țin pe toți pe loc, pentru că nu știu cum să își fure unul altuia scaunul de dedesubt. Răul cel mare pe care ni l-a vândut PNL în campania electorală a dispărut într-un cocktail imoral și periculos care riscă să țină din nou România pe loc, fără repere, fără politici de dezvoltare serioase. Iar pentru girul dat, președintele Iohannis este și el cât se poate de vinovat, iresponsabil și toxic, pentru cât i-a mai rămas din mandat”, a mai scris președintele USR pe rețeaua de socializare.

Apel în ceasul al 12-lea

Președintele USR a lansat şi un apel la liderii celor trei formaţiuni politice. Cioloș a precizat că România are nevoie de un guvern, de un program de guvernare și de un buget. Totodată, țării noastre îi trebuie politicieni responsabili, care să ne treacă prin iarnă și prin pandemie, a completat politicianul român.

„Domnilor, avem nevoie de un guvern. Avem nevoie de un program de guvernare și de un buget. De responsabili politici care să ne treacă prin iarnă și prin pandemie. Nu ați vrut oferta USR, deși ea a fost gata acum o lună. Vă așteptăm responsabili pe băncile opoziției, dar hotărâți-vă mai repede ce și cu cine vreți să faceți treabă”, a punctat Dacian Cioloş.

Urmăriți Impact.ro și pe