Dacia va lansa un nou model. Se așteaptă vânzări record

Mihnea Tălău 04.07.2023, 17:24
Dacia va lansa un nou model. Se așteaptă vânzări record

Dacia lansează un nou model cu care va concura cu greii pieței europene. Uzina din Mioveni va intra pe segmentul C – Clasa Compactă. Este vorba despre a treia categorie a segmentelor europene pentru autoturisme, descris drept „mașini medii”. Segmentul este echivalent cu clasa de mărime „mașină de familie mică” Euro NCAP, adică clasa Golf.

Dacia, locul 3 în Europa în 2022 în clasamentul vânzărilor

În 2024 va începe producția de serie pentru a treia generație a modelui Duster, iar viitorul model Dacia de segment C bazat pe conceptul Bigster va fi produs la uzina de la Mioveni din 2025. Mai trebuie spus că cel târziu în 2028 va fi lansată și versiunea electrică a Daciei Sandero, a spus Mihai Bordeanu, director Dacia din 2021, potrivit Adevărul.

Dacia s-a clasat anul trecut pe locul 3 în Europa în clasamentul vânzărilor către clienții particulari, vânzând în 2022 un număr de 573.800 de vehicule, cu 6,8% mai mult față de 2021. Marca românească a depășit la finalul anului trecut pragul simbolic de 8 milioane de automobile vândute de la lansarea modelului Logan, în 2004.

Succes mare reusit de Dacia in Europa. Vanzarile au explodat

Sandero va fi după toate probabilitățile viitoarea mașină electrică din gama Dacia.

„Sandero, cea mai bine vândută mașină din Europa, își va schimba ”pielea”. În acel moment, vom da oamenilor posibilitatea de a alege și bineînțeles opțiunea de utilizare, ce poate fi bineînțeles diferită între cineva care face zilnic naveta și iese în afara orașului și cineva care circulă doar urban. Dar cheia este următoarea: vom oferi posibilitatea de multă energie și de alegere, însă întotdeauna la cel mai bun raport calitate-preț”, a afirmat Bordeanu.

Modelele concurenței, din Clasa Compactă

Clasa Compactă (cea mai vândută clasă de automobile. Modelele aferente acestei clase vin sub formă de hatchback, combi sau sedan. Sunt uşor de folosit atât în oraş, cât şi la drum lung. Dimensiunile variază de la 4,2 m până la 4,5 m lungime. În cazuri excepționale, sar de 4,5 m)

Alfa Romeo Giulietta
Audi A3/S3
BMW Seria 1
Chevrolet Cruze
Citroën C4
Citroën C-Elysée (e la limita între clasa mică și compactă, undeva între)
Dacia Logan (e la limita între clasa mică și compactă, undeva între)
DS4
FIAT Bravo
Ford Focus
Honda Civic
Hyundai i30 / Elantra
Kia Ceed
Lancia Delta
Lexus CT200h
Mazda3
Mercedes-Benz A-Klasse
Mitsubishi Lancer
Nissan Tiida
Nissan Pulsar
Opel Astra
Peugeot 301 (e la limita între clasa mică și compactă, undeva între)
Peugeot 307 / 308
Renault Megane
SEAT Leon
Škoda Rapid
Škoda Scala
Škoda Octavia (e la limita superioară a clasei compacte, la granița cu clasa medie)
Subaru Impreza hatchback
Toyota Auris
Toyota Corolla
Volkswagen Golf
Volvo V40
Volvo S40 / V50.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...