Dacia Logan nu moare, se transformă în mașină electrică, numai rușii puteau face asta

Redacția IMPACT 15.08.2022, 14:53
Dacia Logan nu moare, se transformă în mașină electrică, numai rușii puteau face asta

Cei care credea că Dacia Logan MCV moare, mai au o speranță. După ce Renault a plecat de pe piața estică, rușii se pregătesc să lanseze o mașină identică cu cea de la uzina din Mioveni.

Marca rusească Lada depune eforturi mari pentru a reveni pe piață. Sancțiunile impuse de către celelalte state Rusiei în contextul războiului de pe teritoriul Ucrainei atârnă greu în economia moscoviților. Compania rusească apelează acum la un model mai vechi de Dacia, fiind vorba despre Logan MCV pentru a-și pregăti fastuoasa lansare a primei mașini electrice.

Concurența mașinilor electrice este din ce în ce mai încrâncenată, astfel că tot mai multe companii producătoare de mașini lansează cel puțin un model propulsat de energia electrică. Milioane de dolari sunt investite în noile tehnologii pentru a-și lansa propriul model pe piața mașinilor alimentate cu baterii.

Una dintre companiile codașe care vor să se alăture acestei concurențe este Lada și cu toate că primul său vehicul electric nu este gata de a fi lansat pe liniile de producție, primul prototip și-a făcut apariția. Așadar, acest prim model electric se va numi e-Largus.

Dacia Logan MCV nu moare, ci este produs de ruși

De curând, compania a reluat producția în cazul modelului Granta, însă se confruntă cu o lipsă a componentelor de siguranță pentru dotările autovehiculelor. În ceea ce privește noul său proiect, Lada țintește sus, având în vedere că nu deține experiență în producția mașinilor leectrice.

Designul lui e-Largus este similar cu cel al Daciei Logan MCV, astfel că arhitectura automobilului rămâne fără modificări, iar bateriile vor fi încorporate în podeaua acestuia. Autoturismul va beneficia de încărcare rapidă cu ajutorul portului CCS.

În ceea ce privește alte specificații tehnice, Lada păstrează secretul, cu toate că presa din Rusia afirmă că modelul va fi lansat în variante de cinci și șapte locuri. De asemenea, unele surse spun că autonomia unei încărcări complete va fi de 400 de kilometri, cu toate că nu este o informație oficială.

Compania rusească afirma anul trecut că se pregătește să lanseze mai multe prototipuri pentru a efectua testele, înainte de a trece la producția propriu-zisă a furgonetei. În prezent, nu se știe când e-Largus va ajunge pe liniile de producție, însă nimeni nu așteaptă să vadă modelul electric rusesc mai devreme de 2024, potrivit motor1.com.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe