Dacia Sandero e gata să bată toate mașinile din Europa. Vestea care îi va bucura pe toți românii

Andreea Bisinicu 31.12.2020, 09:12
Dacia Sandero e gata să bată toate mașinile din Europa. Vestea care îi va bucura pe toți românii

Dacia Sandero e gata să bată toate mașinile din Europa. Vestea care îi va bucura pe toți românii. Automobilul românesc se luptă pentru titlul de „Mașina Anului 2021”. Cum arată celelalte modele înscrise în cursă și care sunt șansele ca produsul Renault să fie marele câștigător al competiției care va avea loc pe data de 1 martie 2021. Finaliștii vor fi anunțați pe 8 ianuarie 2021.

Dacia Sandero e gata să bată toate mașinile din Europa

Da, ai citit bine! Dacia Sandero e gata să bată toate mașinile din Europa și nu oricum, ci în cea mai râvnită competiție a iubitorilor de vehicule pe patru roți de pe bătrânul continent. Anul acesta, nu mai puțin de 29 de modele se luptă pentru tilul de „Mașina anului 2021 în Europa”, iar pariul românilor este noua generație Dacia Sandero, care este pregătită să aducă trofeul în România. Acest model a fost lansat în urmă cu doar câteva săptămâni.

Potrivit celor de la automarket.ro, 0rganizatorii competiției Mașina Anului în Europa au publicat recent lista finală cu candidații pentru ediția de anul viitor. Conform regulamentului, pentru a fi admis pe listă, un model trebuie să fie la vânzare în prezent sau până la sfârșitul acestui an pe cel puțin cinci piețe europene. Pe data de 8 ianuarie vor fi anunțați cei șapte finaliști ai competiției. Anul viitor, prezentarea câștigătorului titlului Mașina Anului 2021 în Europa va avea loc pe data de 1 martie, cadou de Mărțișor.

Dacia Sandero intra in lupta pentru Masina Anului 2021 in Europa
Dacia Sandero intra in lupta pentru Masina Anului 2021 in Europa

Care sunt principalele atuuri ale noului model Dacia Sandero

Cu atuuri precum aspectul, fiabilitatea și prețul accesibil al modelului Dacia Sandero, automobilul a fost propulsat rapid în preferințele românilor. Tot mai mulți cumpărători de autoturisme preferă mașina realizată de cei de la Renault, iar laudele nu vin doar de la clienți. Inclusiv șeful grupului Renault consideră Dacia Sandero ca fiind unul dintre cele mai de succes modele de pe piață, în acest moment:

„Dacia se descurcă foarte bine ca profitabilitate. Asta ține de modelul de business, strategia de produs și amprenta industrială. Dacia este excepția de la regulă pentru mine”, a spus Luca de Meo, italianul care se ocupă de destinele întregului grup Renault.

Cu ce mașini se bate noua Dacia Sandero în competiție

Competiția este destul de strânsă, iar noul model Dacia Sandero se luptă cu mașini cu numele grele în industria automobilelor. Astlfe, în competiţie mai sunt înscrise Mercedes-Benz GLA, BMW Seria 2 Gran Coupe, BMW Seria 4, Citroen C4, Audi A3, Mercedes-Benz Clasa S, Cupra Formentor, Fiat 500, Ford Explorer, Ford Kuga, Honda e, Honda Jazz, Hyundai i10, Hyundai i20, Hyundai Tucson, Peugeot 2008, Kia Sorento, Land Rover Defender, Mazda MX-30, Volkswagen Golf, Mercedes-Benz GLB, Mercedes-Benz GLS, Polestar 2, SEAT Leon, Skoda Octavia, Toyota Mirai, Toyota Yaris şi Volkswagen ID.3

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Amotive News, boss-ul de la Renault vorbește în termeni laudativi la adresa fabricii de lângă Pitești:

„Ne dorim să dăm posibilitatea mărcii Dacia să evolueze ca un brand matur, nu să fie un sub-brand Renault, pentru că este un brand care deține un potențial uriaș și care produce mulți bani. Mașinile Dacia sunt relativ ușor de vândut, pentru că propunerea pe care o face acest brand este una cât se poate de clară: prețuri mici în fiecare segment”, a vorbit Luca de Meo.

Urmăriți Impact.ro și pe