Dacia Sandero și Dacia Logan sunt mașini sigure? Află dacă trec sau nu testul siguranței

Cristian Cojocaru 25.11.2020, 18:01
Dacia Sandero și Dacia Logan sunt mașini sigure? Află dacă trec sau nu testul siguranței

Dacia a lansat ultima generație a modelelor sale. Acestea urmează a fi testate la EuroNCAP. Aceasta va arăta dacă Dacia Sandero și Dacia Logan sunt mașini sigure. Deși marele producător nu a vânat niciodată stelele, viitorii cumpărători sunt curioși de siguranța pe care o oferă noile modele.

Dacia Sandero și Dacia Logan sunt mașini sigure?

Noile modele de Dacia folosește platforma tehnică CMF-B a Alianței Nissan Renault, iar acest lucru ne face să ne așteptăm la performanțe cu privire la siguranța pasagerilor. În 2019, Renaul Clio a obținut cinci stele la testele EuroNCAP. Teoretic, nici Dacia nu ar trebui să arate rezultate mai joase cu privire la siguranța pasagerilor în timpul dar și după un accident.

Comparativ cu modelele anterioare, actuala generație au o caroserie îmbunătățită. Acest lucru ar trebui să demonstreze că Dacia Sandero și Dacia Logan sunt mașini sigure. Noua structură are elemente din oțeluri îmbunătățită, care ar trebui să ofere o protecție superioară pasagerilor, în caz de accident. Aceasta nu reprezintă singura îmbunătățire. Centrurile de siguranță vin echipate cu pretensionare și limitatoare de sarcină.

O altă surpriză din partea celor de la Dacia cu privire la siguranța pasagerilor este reprezentată de airbagurile cortină. Aceste airbaguri protejează pasagerii în cazul unui impact lateral. Au fost aduse îmbunătățiri și la capotă, faruri și spoilerul față, pentru protecția pietonilor, în caz de impact. Noutăți sunt reprezentate și de introducerea sistemelor de asistență a conducerii precum sistemul de frânare autonomă. Chiar dacă nu va obține același punctaj ca și Clio, se pare că Dacia își îndreaptă atenția tot mai mult la partea de siguranță.

Duster în 2017 a primit doar trei dintre cele cinci stele
Duster în 2017 a primit doar trei dintre cele cinci stele

Rezultatele vor fi prezentate de EuroNCAP

Mihai Bordeanu, directorul de marketing al Dacia, a menționat că rezultatele testelor vor fi prezentate de EuroNCAP vor fi prezentate primăvara anului viitor. La aceste teste vor participa noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway. Acesta s-a abținut în a prezenta pronosticuri cu privire la rezultate.

Cel mai bun rezultat primit la testele EuroNcap a fost în 2013, primit de Dacia Sandero, aceasta primind patru stele. Cu rezultate ceva mai slabe s-a clasat Duster care, în 2017, a primit doar trei dintre cele cinci stele. Comparând cu rezultatul anterior, la viitorul test se așteaptă să primească măcar patru stele. Un rezultat mai slab, ar putea dezamăgi fanii modelului românesc.

Deși Renault Clio a obținut un scor foarte bun la EuroNCAP, asta nu garantează că noile Logan și Sandero vor excela la rândul lor, chiar dacă folosesc aceeași platformă. Actualele teste ale EuroNCAP au fost modificate semnificativ, astfel că, procedura de testare și criteriile de evaluare sunt mult mai riguroase, potrivit promotor.ro .

Urmăriți Impact.ro și pe