Britanicii au testat noua Dacia Sandero. Concluzia la care au ajuns

Cristian Cojocaru 16.12.2020, 11:43
Britanicii au testat noua Dacia Sandero. Concluzia la care au ajuns

Britanicii de la renumitul portal AutoCar au testat noua Dacia Sandero. Aceștia au încercat să afle dacă noul model al celor de la Dacia este rentabil în raportul calitate-preț. Mașina le-a rezervat câteva surprize, iar aceștia au ținut să le aducă la cunoștința publicului larg.

Britanicii au menționat fiecare aspect după ce au testat noul Sandero

Noul Sandero a intrat în atenția britanicilor, aceștia grăbindu-se să îl testeze. În încercarea de a afla dacă ultimul model al celor de la Dacia își merită banii, aceștia au fost surpinși de schimbările aduse. Ideea de la care au pornit cei de la AutoCar testul, a fost ”Cea mai ieftină mașină din Marea Britanie pare brusc mult mai atrăgătoare. Dar chiar este?”, iar concluziile au fost surprinzătoare.

Primele lucruri care le-au atras atenția englezilor au fost schimbările majore ale noului model. Dintre acestea amintim farurile cu LED-uri, volanul reglabil dar și ecranul tactil, aflat la anumite niveluri de echipare ale autoturismului. Insularii au remarcat inclusiv faptul că noua Dacia Sandero este construită pe plaforma CMF, care conferă confort sporit, dar și mult mai mult spațiu la interior.

„S-ar putea să doriți să vă așezați un pic pentru acest lucru: noua Dacia Sandero are un volan reglabil. Există și faruri cu LED-uri, ba chiar și un ecran tactic la anumite niveluri de echipare. Bine, este ușor să fii nerespectuos în legătură cu aceste lucruri, dar ele servesc pentru a arăta cât de mult a schimbat Dacia noul Sandero. Este un contrast total între această versiune și precedenta”, a mai scris AutoCar.

 Interiorul a fost supus ochiului critic

Deși cei de la AutoCar nu se așteptau la o asemenea schimbare la interior, ei au fost plăcut-surprinși de faptul că designul interior a fost regândit. Atenți la detalii, britanicii au făcut o comparație între actualul model Sandero și precedentele versiuni. Concluzia la care au ajuns cu privire la interior a fost că de data aceasta cineva chiar s-a ocupat de designul interior.

„Dar vestea cea mare este creșterea uluitoare a calității din interior. Se pare că cineva chiar s-a implicat acum, în timp ce înainte era un aspect ieftin și obositor. Bineînțeles, nu există materiale din plastic moale, dar pânza căptușită care se află în jurul bordului ridică nivelul. Cine ar fi crezut vreodată că vom vorbi despre asta într-un Sandero? Și chiar și gurile de ventilație parcă au avut de-a face cu un stilist. Acum totul este un sentiment de calitate”, au mai scris cu uimire engelezii.

Dacă anterior Dacia Sandero era preferată doar datorită prețului scăzut comparativ cu competitorii săi, îmbunătățirile pe care cei de la Dacia le-au adus noului model, îl încadrează pe primele locuri în clasamentul mașinilor cu preț mai scăzut. Proiectanții și inginerii care au lucrat la noul model au adus îmbunătățiri inclusiv la modul cum se conduce autoturismul, lucru amintit și de cei de la AutoCar.

„Există o îmbunatățire atât pe timp de noapte, cât și pe zi față de generația anterioară. O călătorie lungă nu mai este o perspectivă descurajantă”, au comentat jurnaliștii.

Concluzia la care au ajuns jurnaliștii în urma testelor, a fost surpinzătoare inclusiv pentru ei.
Concluzia la care au ajuns jurnaliștii în urma testelor, a fost surpinzătoare inclusiv pentru ei.

Concluzia la care au ajuns englezii

Concluzia la care au ajuns jurnaliștii în urma testelor, a fost surpinzătoare inclusiv pentru ei.

„Asta este ceea ce este atât de impresionant la noul Sandero. Știm cu toții că Dacia poate oferi o mașină ieftină, cu un raport calitate/preț mai bun decât oricine, dar acum îndrăznim să spunem că începe să ofere, de asemenea, un produs ce poate fi dezirabil, mai ales atunci când acesta are în continuare un preț avantajos. Sandero obișnuia să fie interesant doar pentru că avea un preț scăzut, acum însă este o mașină plăcută pentru că este cu adevărat o mașină bună”, au concluzionat cei de la AutoCar, menționează spotmedia.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe