Dacia dă lovitura pe piața mașinilor electrice. Ce performanțe promite noua versiune Spring. Primele comenzi, așteptate din 16 ianuarie

Anca Manolica 13.01.2023, 15:14
Dacia dă lovitura pe piața mașinilor electrice. Ce performanțe promite noua versiune Spring. Primele comenzi, așteptate din 16 ianuarie

Dacia dă lovitura pe piața mașinilor electrice. ​Compania lansează o versiunea „Extreme” a mașinii electrice, care va avea un motor mult mai puternic. Aceasta va poate fi comandată în rețeaua de agenți autorizați Dacia din România începând cu data de 16 ianuarie, iar primele livrări vor fi făcute înainte de jumătatea anului. Care este prețul de pornire.

Noua Dacia Spring vine cu un motor mult mai puternic

Dacia a anunțat lansarea versiunii „Extreme” a mașinii electrice Spring care are un motor de 65 CP/48 kW, cu aproape 50% mai puternic decât versiunea „Essential”. Modelul va putea fi comandat în rețeaua de agenți autorizați Dacia din România începând de pe 16 ianuarie, iar primele livrări se vor face înainte de jumătatea anului.

În ceea ce privește prețul de pornire, acesta va fi de 22.450 euro, înainte de aplicarea subvențiilor Rabla Plus.

Versiunea Extreme înlocuiește în gama Spring nivelul de echipare Expression, iar autonomia de care va dispune este de 220 km în ciclu WLTP Mixt (și 305 km în ciclu WLTP City). Motorul ELECTRIC 45 (45 CP/33 kW) va fi în continuare disponibil pe nivelul de echipare Essential, la prețuri ce pornesc de la 20.800 euro.

„Odată cu lansarea versiunii Extreme, Dacia inaugurează noul motor ELECTRIC 65 (65 CP/48 kW). Disponibilă doar pe acest nivel de echipare, noua motorizare, asociată cu un nou reductor specific, oferă accelerații și reprize mai energice pe o plajă de utilizare extinsă”, au declarat reprezentanții Dacia.

Interior noua Dacia Spring
Interior noua Dacia Spring

Cu ce elemente exclusive de design vine

Noua versiune, Spring Extreme, va inaugura o altă culoare de caroserie, Slate Blue, dar și o serie de elemente de design exclusive. Astfel, carcasele oglinzilor retrovizoare sunt vopsite în culoarea Copper Brown, aceeași nuanță regăsindu-se și pe barele de pavilion, pe ornamentele de sub blocurile optice, pe capacele roților și pe logotipul Dacia de pe hayon.

Ușile din față sunt decorate cu un stripping care amintește de elementul distinctiv al modelului Duster amplasat între uși și aripile din față.

La interior, noul model va avea:

  • Un ornament specific pentru pragurile ușilor
  • Covorașe de cauciuc cu ornament specific pentru locurile din față
  • Conturul aeratoarelor și cel al planșei de bord au culoarea Copper Brown.
  • Materialul care îmbracă scaunele dispune de cusături aparente de culoare Copper Brown, în timp ce sigla Dacia Link este imprimată pe spătarul scaunelor din față.

Citește și: Dacia Spring, de referință în industrie: mașina electrică românească, mai bună decât Tesla

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...