Dacă vrei să devii bugetar, ANAF are o veste bună: peste 100 de posturi disponibile, a început recrutarea

Gabriel Peneș 27.03.2023, 12:28
Dacă vrei să devii bugetar, ANAF are o veste bună: peste 100 de posturi disponibile, a început recrutarea

Dacă vrei să devii bugetar, ANAF are o veste bună. Dacă îți cauți un loc de muncă „la stat”, află că Fiscul scoate la concurs peste 100 de posturi. Sigur, va trebui să îndeplinești anumite criterii specifice fiecărui job și vei te vei întrece, cel mai probabil, cu alți candidați. Dar dacă vei reuși vei avea un serviciu destul de sigur și plătit peste media națională, mai ales în aceste vremuri de criză.

Dacă vrei să devii bugetar, ANAF are o veste bună

Dacă vrei să-ți schimbi jobul sau chiar nu ai, în clipa de față, e bine să știi că ANAF-ul face angajări masive, posturile respective fiind remunerate generos, lucru binecunoscut în sistemul bugetar, mai ales pentru o instituție de talia Fiscului.

Astfel, ANAF a anunțat că scoate la concurs peste 100 de locuri de muncă – 103, mai precis –  conform unui anunț publicat vinerea trecută pe site-ul instituției. Perioada de înscriere a început deja și va ține până spre jumătatea lunii viitoare, prima probă, cea scrisă, fiind programată pentru 27 aprilie 2023.

Pe lista posturilor vacante scoase la concurs se numără poziții în Direcția generală antifraudă fiscală, Direcția generală control venituri persoane fizice, Direcția generală coordonare control fiscal, Direcția generală de management al riscurilor și nu numai, informează romaniatv.net.

Depunerea dosarelor în vederea înscrierii a început de vineri, 24 martie, și va ține până pe 12 aprilie. Documentele trebuie depuse la sediul ANAF din str. Apolodor, nr. 17, sector 5, București.

Dacă vrei să devii bugetar, ANAF are o veste bună: peste 100 de posturi disponibile, a început recrutarea
Dacă vrei să fii bugetar și să câștigi un salariu foarte bun, ANAF scoate la concurs peste 100 de posturi

Peste 100 de posturi disponibile, a început recrutarea

Într-o primă fază, în perioada 13-21 aprilie va avea loc selecția dosarelor de concurs, iar apoi, cei admiși urmează proba scrisă, care e programată pe 27 aprilie, ora 10.00. Ulterior, proba de interviu se va derula în termen de maximum cinci zile lucrătoare după proba scrisă (adică până la 5 mai), pentru cei care au obținut cel puțin 50 de puncte la proba scrisă (data, ora și locul vor fi afișate odată cu rezultatele finale ale probei scrise).

Informații mai multe despre concursul organizat de ANAF (condiții, acte necesare, bibliografie și tematică etc.) pot fi găsite în pagina dedicată de pe www.anaf.ro (se selectează „Toate județele” și apoi se apasă butonul „Caută” – documentele legate de concurs sunt datate 24 martie 2023).

Detaliile financiare ale celor peste 300 de posturi disponibile la DRFP nu se cunosc, veniturile fixe fiind suplimentate de sporuri şi prime în funcţie de cuantumul amenzilor date. Potrivit datelor, la ANAF salariile pornesc, în general, de la 4.500 de lei lunar, iar un consilier ia între 7.000 și 10.000 lei pe lună, la care se adaugă un spor de 1.100 – 1.500 lei pe lună.

Dacă vrei să te pregătești pentru un eventual interviu în cadrul structurilor Agenției Național de Administrare Fiscală, există o tematică și o bibliografie destul de stufoase pe care le găsești aici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....