Dacă îți împarți contul de Netflix, s-ar putea să te coste: lovitura gigantului pentru cei care nu plătesc abonament

Gabriel Peneș 20.04.2023, 10:47
Dacă îți împarți contul de Netflix, s-ar putea să te coste: lovitura gigantului pentru cei care nu plătesc abonament

Dacă îți împarți contul de Netflix, s-ar putea să te coste. Gigantul de streaming a confirmat că vrea să „monetizeze” conturile plătite din toată lumea, vorbind despre acest obiectiv într-o scrisoare adresată acționarilor încă din octombrie 2022. După ce a testat această procedură în câteva țări mai mici, Netflix vrea să o extindă și la state cu clienți mult mai numeroși.

Dacă îți împarți contul de Netflix, s-ar putea să te coste

După ce a pierdut un număr semnificativ de utilizatori în prima parte a anului trecut, Netflix și-a făcut planuri pentru a compensa pierderile. Iar una dintre soluții a fost impunerea unei taxe pentru cei care își partajează contul cu alte persoane din afara reședinței lor.

Și asta în condițiile în care se estimează că există circa 100 de milioane de utilizatori care nu au plătit niciodată abonament, preferând să folosească contul unui prieten.

Serviciul pe bază de abonament a experimentat deja perceperea de taxe suplimentare pentru password sharing în Argentina, Republica Dominicană, Honduras, El Salvador și Guatemala. În aceste țări, utilizatorii Netflix plătesc în plus 2,99 dolari pentru fiecare „a doua casă” care folosește contul lor.

După câteva luni de teste în țări mai mici, Netflix extinde eforturile de suprataxare a celor care aleg să-și partajeze contul cu prietenii.

Dacă îți împarți contul de Netflix, s-ar putea să te coste: lovitura gigantului pentru cei care nu plătesc abonament
Circa 100 de milioane de utilizatori Netflix nu au plătit niciodată taxa de abonament, preferând să folosească contul unui prieten

Lovitura gigantului pentru cei care nu plătesc abonament

Noua țintă este reprezentată de Statele Unite ale Americii, teritoriul cu cei mai mulți abonați la îndrăgitul serviciu de streaming, dar și cei mai mulți utilizatori care nu plătesc. Noile reguli vor fi aplicate mai întâi în SUA, apoi în alte țări, în actualul trimestru.

”În primul trimestru, am lansat partajarea plătită în patru țări și suntem mulțumiți de rezultate.”, se arată într-o scrisoare trimisă către acționarii companiei. ”Plănuim o extindere la scară largă, inclusiv în SUA, trimestrul al doilea”, au adăugat oficialii.

Din luna februarie, Netflix a oferit o opțiune de partajare plătită a contului în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Această extensie permite deținătorilor unui cont să plătească o taxă suplimentară lunară pentru a-și împărți contul cu alte două persoane în afara domiciliului.

Ca deținător principal al contului, vei putea în continuare să te uiți la Netflix pe telefon sau să te autentifici cu același nume de utilizator și parolă pe un alt dispozitiv, precum un TV dintr-o cameră de hotel sau un laptop, fără să plătești. Cu această ocazie, Netflix le-a permis doritorilor și să își transforme profilurile in-app în conturi separate.

”Un cont de Netflix este menit să fie partajat într-o singură locuință (oameni care locuiesc în aceeași locație fizică cu deținătorul contului)”, insistă cei de la Netflix pe pagina de suport a platformei de streaming. ”Oamenii care nu sunt în casa ta, vor fi nevoiți să se înscrie în propriul cont pentru a se uita le Netflix”, se mai arată în același mesaj.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....