Cele mai bune miniserii pe Netflix. Lista completă cu cele mai apreciate filme

Cazacu Alexandru 05.04.2023, 20:25
Cele mai bune miniserii pe Netflix. Lista completă cu cele mai apreciate filme

Există o sumedenie de miniserii excelente pe Netflix, iar selecția preferințelor poate varia în funcție de gusturile personale ale fiecăruia. În rândurile care urmează, veți afla care sunt unele dintre cele mai bune miniserii de pe Netflix, în funcție de recenziile utilizatorilor și de criticile de specialitate.

Cele mai bune miniserii pe Netflix

Deși nu este singura opțiune disponibilă, Netflix se numără printre cele mai mari și apreciate platforme de streaming. Cu o gamă largă de filme originale, dar și conținut achiziționat, Netflix pune la dispoziția utilizatorilor unele dintre cele mai bune miniserii.

De fapt, în biblioteca sa, Netflix are câteva miniserii foarte apreciate, iar acestea au strâns de-a lungul timpului recenzii elogioase din partea criticilor. De la „The Queen’s Gambit” la „Cerbobyl”, aceste aceste filme au încântat pe toată lumea.

When They See Us

Povestea filmului este următoarea: În 1989, un jogger a fost agresat și violat în Central Park din New York, iar cinci tineri au fost ulterior acuzați de crimă. Cvintetul, numit Central Park Five, și-a menținut inocența și a petrecut ani de zile luptă împotriva condamnărilor, sperând să fie exonerat. Această serie limitată se întinde pe un sfert de secol, de la primul interogatoriu al adolescenților, în primăvara anului 1989, și până la înțelegerea cu orașul New York, în 2014.

Cele mai bune miniserii pe Netflix – The Queen’s Gambit

Beth Harmon este o orfană de nouă ani și pare să fie neremarcabilă. Asta până când la primul ei joc de șah. Simțurile sale devin mai ascuțite, gândirea ei mai clară și, pentru prima dată în viață, se simte pe deplin stăpână. Până la vârsta de șaisprezece ani, ea concurează pentru campionatul U.S. Open. Dar pe măsură ce își perfecționează abilitățile pe circuitul profesional, miza crește, izolarea ei devine mai înfricoșătoare, iar gândul de evadare devine cu atât mai tentant.

Cele mai bune miniserii pe Netflix
Cele mai bune miniserii pe Netflix

Chernobyl

„Chernobyl” este o altă miniserie captivantă distribuită de Netflix. Aceasta prezintă evenimentele din aprilie 1986, când reactorul nuclear 4 din centrala de la Cernobîl a explodat, incident care a dus la cea mai mare catastrofă nucleară din istorie.

Serialul urmărește povestea unui grup de oameni implicați în gestionarea crizei, începând cu liderul echipei de pompieri care a intervenit la centrală și până la membrii guvernului sovietic care au încercat să minimizeze amploarea dezastrelor și să controleze informațiile privind accidentul.

Această dramă tulburătoare și realistă este bazată pe evenimente istorice reale și ilustrează atât eroismul oamenilor implicați în gestionarea crizei, cât și ineficiența și dezinformarea autorităților sovietice.

Cele mai bune miniserii pe Netflix – The Spy

„The Spy” este o miniserie istorică dramatică produsă și distribuită de Netflix. Serialul prezintă povestea reală a lui Eli Cohen, un spion israelian care s-a infiltrat în guvernul sirian în anii ’60, în timpul Războiului Rece.

Filmul urmărește viața lui Eli Cohen, un evreu marocan care a fost recrutat de Mossad, agenția de informații israeliană, pentru a lucra sub acoperire în Siria. Cohen a devenit o persoană de încredere în cercul apropiat al liderilor politici și militari sirieni, obținând informații esențiale pentru securitatea statului Israel.

Unorthodox

Acest serial este inspirat din memoriile lui Deborah Feldman și urmărește povestea lui Esther „Esty” Shapiro, o femeie evreică care trăiește într-o comunitate ortodoxă din Williamsburg, Brooklyn, New York.

După un mariaj aranjat nereușit și cu sprijinul unui prieten nou, Esty fuge în Berlin, în speranța de a începe o nouă viață liberă de regulile și restricțiile comunității sale. În timp ce încearcă să se adapteze la noua sa viață într-un oraș străin, Esty se confruntă cu consecințele deciziilor sale și cu traumele din trecut.

Cele mai bune miniserii pe Netflix – Godless

„Godless” (Fără Dumnzeu) este o miniserie western lansată în 2017. Povestea se petrece în Vestul Sălbatic al anilor 1880 și urmărește conflictul dintre un grup de bandiți și o comunitate mică de femei dintr-un oraș numit La Belle, din New Mexico.

După o explozie într-o mină, majoritatea bărbaților din oraș sunt uciși, lăsându-le pe femei să-și gestioneze singure orașul. În acest timp, un bandit legendar pe nume Frank Griffin (Jeff Daniels) și banda sa ajung în La Belle în căutarea unui fost membru al bandei.

Acest western captivant, cu interpretări puternice ale personajelor și o acțiune intensă, se concentrează asupra unor teme precum dreptatea, sacrificiul și independența femeilor într-o lume condusă de bărbați.

Unbelievable

În lista noastră cu cele mai bune miniserii de pe Netflix trebuie să includem și această dramă. „Unbelievable” se bazează pe o poveste reală a unei tinere pe nume Marie. Aceasta denunță că a fost violată, însă poliția și apropiații ei nu o cred. Miniseria explorează temele traumei, blamarea victimelor și sistemul defectuos de justiție penală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...