Dacă ai card și cont bancar la această bancă nu-ți pot lua banii cei de la ANAF. Cum de este posibil

Stan Filon 10.11.2020, 13:17
Dacă ai card și cont bancar la această bancă nu-ți pot lua banii cei de la ANAF. Cum de este posibil

Popririle sunt foarte nesuferite și enervante, dar mulți români ”suferă” de astfel de ”simptome”. Ei bine, răspunsul pentru problemele lor îl reprezintă cardul Revolut! Aceștia își pot primi chiar și salariul acum pe un card Revolut, mai ales de când Libra Bank poate deschide un cont IBAN pentru astfel de carduri.

Cum să scapi de popririle de la ANAF

Așadar, cardurile Revolut vor avea IBAN în România și vor putea fi folosite ca orice alt card din România, doar că acesta ascunde un secret. Nu poate fi detectat de ANAF pentru popriri, dar nici de executorii judecătorești, iar veniturile dumneavoastră sunt relativ sigure. Spunem relativ sigure, deoarece sumele din aceste conturi nu sunt, momentan, garantate de Fondul de Garantare al Depozitelor Bancare, fiind singurul impediment.

Astfel, cu IBAN în România, costurile de transfer se înjumătăţesc, iar clienţii Revolut rămân departe de ochii Fiscului momentan: contul general din care se vor genera IBAN-urile în lei aparţine Revolut şi nu unor clienţi individuali.

Cu cardul Revolut poti scapa de popririle ANAF
Cu cardul Revolut poti scapa de popririle ANAF

Cardul Revolut este soluția

Revolut a anunțat că, din această săptămână, se vor putea deschide şi conturi IBAN în lei, prin intermediul Libra Internet Bank. „Până acum IBAN-ul era deschis în altă ţară, iar utilizatorii nu puteau să își încaseze salariile în lei. În momentul acesta contul de Revolut poate deveni contul lor principal. Avem 1,25 milioane utilizatori în România și avem potențialul de a atinge 5 milioane de utilizatori în următorii 3 ani”, a spus Irina Scarlat, Global Head of Growth la Revolut, în cadrul unei conferinţe online.

Principalul avantaj al unui cont IBAN deschis în lei este scurtarea circuitului şi reducerea comisioanelor care ţin de transferul rapid de bani. Practic, comisioanele de transfer din bancă în contul Revolut, care treceau până acum şi prin sistemul de decontare al Transfond şi prin cel al SEPA, se reduc, scrie Economica.net.

Practic, transferurile de bani se vor face din card în card, în sistem send/receive ataşat contului curent, un serviciu pe care băncile tradiţionale nu l-au implementat. Companiile mici sau fintech-urile preferă acest serviciu care înjumătaţeşte costurile şi timpii de transfer.

Sumele nu sunt momentan garantate de Fondul de Garantare al Depozitelor Bancare

Spre deosebire de acestea, băncile preferă comisioanele de transfer, pe interbancar minimumul acestui comision fiind de 4 lei per tranzacţie, care include şi comisionul Transfond (unitate interbancara de decontare a plăţilor la nivel local – România). Pentru plăţile de valori mici, de până în 1.000 de lei, aceste costuri nu sunt sesizate, chiar dacă se fac prin ordin de plată tradiţional. La plăţi de valori mai mari, cum sunt cele legate de virarea salariilor, este preferabil ca transferul banilor să fie făcut pe plan local, iar decontarea să se facă doar prin Transfond.

Mai exact, cei care primesc salariile pe cardurile Revolut, primeau banii din banca de bază prin decontare SEPA (sistem european de decontare). Prin deschiderea unui cont IBAN în lei la Libra Bank, decontarea plăţilor se va face doar prin Transfond, fapt care conduce la înjumătăţirea costurilor de transfer al banilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...