Cuvânt folosit foarte des în UK îl enervează la culme pe Prințul Harry. Face aluzie la Meghan Markle: „Este misogin”

Cătălina Burghelea 10.11.2021, 13:37
Cuvânt folosit foarte des în UK îl enervează la culme pe Prințul Harry. Face aluzie la Meghan Markle: „Este misogin”

Prințul Harry este foarte supărat și revoltat pe un cuvânt folosit foarte des în Marea Britanie. Ducele de Sussex nu este de acord cu folosirea acestui termen și condamnă cu desăvârșire motivația din spatele lui.

Prințul Harry, revoltat din cauza unui cuvânt

Prințul Harry și Meghan Markle și-au luat inima în dinți și au plecat departe de Familia Regală Britanică, din cauza discriminării la adresa ducesei. Cei doi trăiesc acum în însorita Californie, din America, împreună cu cei doi copii ai săi.

Totuși, ducele de Sussex nu iartă un lucru. Partenerul lui Meghan Markle condamnă termenul „Megxit”, folosit mai ales în presa tabloidă britanică pentru a descrie renunțarea de către el și soția sa la îndatoririle lor regale.

Ducele de Sussex spune că „Megxit” este un termen misogin

Nepotul Reginei Elisabeta a II-a este de părere că termenul este „misogin, creat de un trol de pe internet” și „amplificat de corespondenții din presă”.

Prințul Harry spune că acest cuvânt descrie ura care există în online și în media.

„Unii oameni poate știu asta, iar alții poate nu știu, Megxit este un termen misogin și a fost creat de un trol de pe internet și amplificat de corespondenții regali. Apoi a crescut și a tot crescut în presa mainstream. Dar a început cu un trol”, a precizat ducele, fără să elaboreze, potrivit The Guardian.

Nepotul Reginei Elisabeta a II-a este foarte supărat pe presă

Fratele Prințului William a făcut aceste comentarii în timpul unui discurs ținut la un panel împotriva dezinformării pe internet, organizat de publicația americană Wired.

În timpul aceluiași eveniment, Harry a dezvăluit că l-a avertizat pe directorul Twitter, Jack Dorsey, cu o zi înainte de asaltul asupra Capitoliului, că pe rețeaua sa socială „se permite organizarea unei lovituri de stat”.

„Acel e-mail a fost trimis cu o zi înainte și apoi s-a întâmplat lovitura de stat”, a mărturisit ducele.

Motivul pentru care Meghan Markle și Harry s-au rupt de Casa Regală

Harry și Meghan Markle trăiesc fericiți în America

Harry și Meghan Markle, cunoscuți formal ca ducele și ducesa de Sussex, s-au mutat în California, în 2020, după ce au renunțat la îndatoririle regale pentru a trăi independent.

Fiul Prințului Charles a spus, anterior, că unul dintre motivele pentru care a plecat din Marea Britanie a fost tratamentul rasist la care a fost supusă soția sa de către presa tabloidă britanică.

Cuplul Harry-Meghan, pus la zid pe Twitter

Un studiu publicat în octombrie de către Bot Sentinel a identificat 83 de conturi de Twitter care sunt responsabile pentru 70% din conținutul hărțuitor la adresa cuplului Harry-Meghan.

„Cel mai deranjant lucru a fost că un număr mare de jurnaliști britanici a interacționat cu ei (n. r. – trolii de pe internet) și a amplificat minciunile. Jurnaliștii au regurgitat aceste minciuni ca și cum ele ar fi fost adevărate”, a declarat Harry, referindu-se la studiul realizat de Bot Sentinel.

De atunci, ducii de Sussex au făcut campanie împotriva negativității rețelelor sociale, despre care spun că afectează sănătatea mintală a oamenilor.

Ce a dezvăluit despre mama sa, Prințesa Diana

Marți, o noiembrie, Prințul Harry a numit dezinformarea de pe internet „o criză umanitară globală”.

Vorbind despre mama sa, Prințesa Diana, care a murit într-un accident de mașină la Paris, în timp ce era urmărită de paparazzi, Harry a adăugat:

„Am învățat încă de la o vârstă fragedă că știrile publicate nu sunt neapărat aliniate cu adevărul. Cunosc prea bine povestea. Mi-am pierdut mama din cauza acestor nereguli și, evident, sunt hotărât să nu o pierd pe mama copiilor mei din cauza aceluiași motiv.”

Urmăriți Impact.ro și pe