Cutremur mare la granița dintre Grecia și Turcia. Imagini uluitoare cu clădirile afectate de seism. Câți morți sunt până acum

Andreea Bisinicu 31.10.2020, 11:52
Cutremur mare la granița dintre Grecia și Turcia. Imagini uluitoare cu clădirile afectate de seism. Câți morți sunt până acum

Cutremur mare la granița dintre Grecia și Turcia. Imagini uluitoare cu clădirile afectate de seism. Ce magnitudine a avut seismul.

Update, 31 octombrie, ora 11.49. Până în acest moment, autoritățile au raportat 26 de morți și peste 800 de răniți. Dintre aceștia, 24 de decese s-au înregistrat în Turcia și două în Grecia. Turcia a fost cea mai lovită, pentru că seismul s-a resimțit în Izmir, oraș cu peste 2 milioane de locuitori.

Cutremur de 7 grade la granița dintre Grecia și Turcia

Imagini șocante au apărut, astăzi, în presa din întreaga lume. A avut loc un cutremur de 7 grade la granița dintre Grecia și Turcia. Imaginile uluitoare cu clădirile afectate de seism îți fac pielea de găină.

Speriați, locuitorii au ieșit în stradă și privesc șocați la ruinele clădirilor de locuințe făcute una cu pământul. Deocamdată nu există informații oficiale despre eventualele victime ale seismului care a avut loc în Marea Egee.

Cutremurul a avut magnitudinea de șapte grade pe scara Richter. Seismul a lovit la aproximativ 17 km (11 mile) de coasta provinciei de vest a Izmirului și a fost resimțit și la Istanbul, Atena și în insula Creta, potrivit Geological Survey (USGS).

În imaginile clipurilor filmate de trecători, se pot vedea bucăți imense de tencuială cum se desprind din blocurile din Izmir.

Strigătele disperate de ajutor ale turcilor provoacă fiori pe șira spinării. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a avut loc la ora 13:51:24, ora locală a României.

Potrivit Digi24, seismul a fost urmat de un mini-tsunami, care a lovit insula Samos. Deocamdată, cutremurul a provocat prăbușirea a 20 de clădiri. Din nefericire, trei persoane au fost rănite.

Videoclipurile arată oamenii speriați, care dau telefoane să anunțe ce s-a întâmplat și, probabil, să își liniștească famiile care au văzut tragedia la televizor, spunându-le că sunt teferi.

Pe de altă parte, alți cetățeni sunt surprinși când caută printre dărâmături, pentru a verifica dacă sunt sau nu victime.

Cel mai mare seism din Turcia a avut 7,6 grade. Cutremurul din 1999 a ucis peste 18.000 de turci

Din păcate, nu este prima dată când turcii se confruntă cu o asemenea catastrofă. În 1999, un cutremur de aproape opt grade a omorât 18.000 oameni, iar 40.000 de oameni au fost răniți.

Potrivit stirileprotv.ro, seismul din vara anului 1999 a avut între 7,4 si 7,6 grade pe scara Richter si este unul dintre cele mai puternice inregistrate până acum in Turcia. A avut nu mai putin de 300 de replici.

Peste 500.000 de oameni au rămas, atunci, pe drumuri, dupa ce orasul Izmir din nordul țării a fost pur si simplu devastat de mișcarea tectonică.

Urmăriți Impact.ro și pe