Cutremur în tenis. Rivala Simonei Halep și-a anunțat retragerea la doar 27 de ani: “Vă anunţ că îmi închei cariera”

Beatrice Dumitru 20.06.2023, 13:46
Cutremur în tenis. Rivala Simonei Halep și-a anunțat retragerea la doar 27 de ani: “Vă anunţ că îmi închei cariera”

O rivală a Simonei Halep a făcut un anunț incredibil. Ea s-a decis să se retragă din tenis la vârsta de doar 27 de ani și a dezvăluit și motivul pentru care a luat această hotărâre. Sora Cîrstea i-a transmis un mesaj emoționant jucătoarei care va agăța racheta în cui după turneul Wimbledon 2023.

De ce se retrage rivala Simonei Halep

Rivala Simonei Halep a făcut senzație în circuitul de tenis profesionist în sezoanele 2021 și 2022 și a ajuns până pe locul doi în clasamenul ATP. Aceasta a învins-o pe sportiva română în finala ediției din 2021 a turneului Transylvania Open de la Cluj-Napoca. Anunțul retragerii sale din activitate a luat prin surprindere toată lumea tenisului.

Anett Kontaveit, din Estonia, a anuțat că va agăța racheta în cui după turneul de la Wimbledon 2023 (3 – 16 iulie)., la doar 27 de ani. În ultima perioadă, ea a fost lovită de probleme medicale tot mai mari și a jucat puține meciuri. În acest sezon, are doar 14 partide în care a înregistrat 6 victorii și 8 înfrângeri. Kontaveit ocupă, în prezent, locul 79 în lume.

Cutremur în tenis. Rivala Simonei Halep și-a anunțat retragerea la doar 27 de ani: “Vă anunţ că îmi închei cariera”
Anett Kontaveit a fost numarul doi mondial în 2022. Sursa foto: Twitter

”Astăzi vă anunţ că îmi închei cariera. După mai multe vizite la doctor şi consultări cu echipa mea medicală am fost anunţată că am o degenerare a discurilor lombare la spate. Acest lucru nu îmi permite să mă antrenez la aceeaşi intensitate sau să particip în continuare la competiţii. Aşadar, îmi e imposibil să continui la un nivel atât de ridicat. Tenisul mi-a oferit şi m-a învăţat multe şi sunt foarte recunoscătoare pentru acest lucru. A fost important pentru mine să aduc steagul Estoniei pe terenurile de tenis şi să pot juca în faţa suporterilor şi a fanilor din toată lumea. Sunt pregătită pentru noile provocări pe care le voi avea după ultimul efort pe care îl voi depune din postura de jucătoare profesionistă de tenis – să mă bucur şi să joc cât mai bine la Wimbledon”, a scris Anett Kontaveit pe rețelele de socializare.

Mesajul Soranei Cîrstea pentru Anett Kontaveit

Jucătoarea română Sorana Cîrstea (33 de ani) i-a transmis un mesaj lui Anett Kontaveit, imediat ce aceasta și-a anunțat retragerea din activitate.

Tenisul îți va simți lipsa. O jucătoare uimitoare și o fată și mai bună, deținătoarea profilului de Instagram preferat și o inspirație pentru mine! Știu că vei avea o viață minunată după tenis, așa că tot ce pot spune este să fii mândră de tot ce ai realizat!”, i-a transmis Sorana Cîrstea jucătoarei din Estonia.

De-a lungul carierei, Anett Kontaveit a cucerit șase turnee WTA. Tenisul feminin are o listă tot mai lungă cu jucătoare care s-au retras când nimeni nu se aștepta. De exemplu, Ashleigh Barty și-a anunțat că renunță, în martie 2022, când era pe primul loc în lume, la doar 25 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...