Cutremur de ultimă oră în județul Gorj. Magnitudinea s-a resimțit până în țara vecină

Badea Violeta 20.03.2023, 16:23
Cutremur de ultimă oră în județul Gorj. Magnitudinea s-a resimțit până în țara vecină

Un nou cutremur important a avut loc luni, pe data de 20 martie, în județul Gorj. Seismul s-a produs la ora 16:02, la o adâncime de 15 de km față de Târgu Jiu. Află, din rândurile de mai jos, ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit.

Un nou cutremur puternic s-a produs în județul Gorj, la 15 de km de Târgu Jiu

Un nou seism puternic a zguduit, astăzi, județul Gorj. Seismul s-a înregistrat luni, 20 martie, la ora 16:02:16, ora României, a transmis Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul a avut epicentrul la 15 de km de oraşul Târgu Jiu, iar magnitudinea acestuia a fost de 4,9 grade pe scara Richter. Din cauza intensității sale, seismul a fost resimțit până în Serbia.

„În ziua de 20.03.2023, 16:02:16 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.9, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 16km NV de Targu Jiu, 66km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 97km E de Resita, 99km V de Ramnicu Valcea”, au informat, în urmă cu puțin timp, reprezentanții INFP.

Citește și Ce s-a văzut pe o cameră de supraveghere în timpul cutremurului recent din Gorj. Imaginile au ajuns pe internet. Video!

Nou cutremur in Turcia azi, 13 martie
Nou cutremur in judetul Gorj azi, pe data de 20 martie

Pământul s-a mișcat astăzi și în Vrancea

Tot astăzi, pe data de 20 martie, pământul s-a zguduit și în județul Vrancea. Acolo, însă, intensitatea seimului a fost mult mai mică. Seismul s-a înregistrat la ora 11:42:29, ora României, la o adâncime de 137.6 km și a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter.

„Cutremurul s-a produs la 47km V de Focsani, 54km N de Buzau, 68km SE de Sfantu-Gheorghe, 76km E de Brasov, 86km NE de Ploiesti.”, au transmis reprezentanții INFP.

Citește și Senzorul de cutremure detectează seismul înainte de producerea lui. Raed Arafat a dezvăluit și cu cât timp înainte. „Nu anunțăm, s-ar crea panică”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...