Curățenia de sfârșit de an. 12 lucruri pe care să le arunci înainte de 2022

Cătălina Burghelea 29.12.2021, 12:03
Curățenia de sfârșit de an. 12 lucruri pe care să le arunci înainte de 2022

Sfârșitul anului este un moment prielnic pentru noi rezoluții. Una dintre ele ar putea fi curățenia în casă, pentru a începe 2022 în forță. Ai putea arunca acele obiecte și lucruri pe care nu le mai folosești și ocupă spațiul degeaba. Află care sunt accesoriile de care trebuie să scapi înainte de Anul Nou.

12 lucruri pe care să le aruncăm până în Anul Nou

Odată cu apropierea sfârșitului de an, este necesară o curățenie totală, pentru a-ți face ordine în casă și a-i rafina interiorul. Scapă de aceste articole înainte de 2022. Această acțiune ajută, de asemenea, la eliminarea acelor obiecte vechi cu energii negative.

Seturi de căni nefolosite

E greu să nu te îndrăgostești de o ceașcă drăguță. Doar că ajungem să cumpărăm rapid multe căni pe care nici nu le folosim, mai ales dacă avem deja o cană preferată. Nu este nevoie să aglomerăm bucătăria, ci putem economisi mai mult spațiul dacă excludem cănile pe care nu le folosim.

Șosete nepotrivite

Majoritatea șosetelor care se află în sertarul nostru fie au găuri, fie sunt fără pereche. În loc să le mutăm dintr-o parte în alta a dulapului, mai bine le aruncăm sau le donăm.

Facturi vechi

Atunci când cumpărăm un aparat nou, avem tendința să păstrăm factura pentru un eventual retur. Dar chiar și după încheierea perioadei de garanție, ținem facturile în continuare într-un dulap de dosare sau pur și simplu într-un sertar. Este timpul să scăpăm de această grămadă de hârtii care aglomerează spațiul degeaba.

Decorațiuni pe care nu le mai folosim

Unele decorațiuni nu trebuie ținute la nesfârșit. Nu este nevoie să le păstrăm mult timp. Spre exemplu, bibelourile vechi sunt încărcate cu vibrații negative, de aceea trebuie aruncate.

Puzzle-uri cu piese lipsă

Puzzle-urile reprezintă o metodă eficientă pentru a petrece timpul cu familia ori prietenii. Dar, în timp, putem pierde unele piese, mai ales dacă sunt mici. Fără ele, puzzle-ul este incomplet. În loc să-l păstrăm, mai bine cumpărăm unul nou.

Machiaj pe care nu îl mai folosim

Dacă te-ai îndrăgostit de un ruj electrizant sau ai fost sedusă de un fond de ten nou, nu este nevoie să mai păstrezi vechea trusă de make-up, mai ales ca perioada de valabilitate a produselor este limitată. Este important să scapi de machiajul vechi, nefolosit, pentru a face loc unor produse noi.

Cutii din carton

După fiecare sesiune de shopping, păstrăm cu grijă cutiile din carton. Însă, acestea ne aglomerează casa rapid. Cel mai bine ar fi să scăpăm de ele, mai ales de cele pe care nu le folosim deloc.

Căști uzate

Când căștile noastre se uzează și funcționează doar pe o parte, preferăm să le păstrăm, în loc să le aruncăm, în cazul în care trebuie să le folosim din nou. Adevărul este că nu ne vom mai întoarce niciodată la aceste căști. În loc să ne aglomerăm sertarele cu ele, mai bine le aruncăm.

Umerașe nepotrivite

De-a lungul timpului, găsim umerașe nepotrivite în garderoba noastră care afectează armonia vizuală a dressing-ului nostru. Organizează-ți dulapul folosind doar umerașe de aceeași culoare sau dimensiune și scapă de restul.

Mostre de produse cosmetice

Sărbătorile de final de an rimează cu perioada cadourilor, dar si cu mostre gratuite. În această lună festivă, parfumeriile și magazinele oferă zeci de cartonașe îmbibate cu parfum, ca parte a strategiei de marketing. Dar, în fiecare an, adăugăm noi produse cosmetice în dulapul nostru. Este timpul să scăpăm de cele vechi, pentru a reînnoi energia din dormitor.

Hainele pe care nu le mai purtăm

Înainte de a începe un nou an, este important să aranjăm dulapurile și sertarele. Unele haine nu mai sunt preferatele noastre sau nu ne mai încap. În loc să așteptăm până când slăbim pentru a le purta din nou, mai bine cumpărăm haine noi și donăm restul.

Mobilier vechi

Scapă de mobilierul vechi, decorează altfel camera ta și aranjează invers patul, sunt decizii care îți pot da un vibe pozitiv la sfârșit de an. O culoare nouă pe pereți, cum ar fi nuanțele pastelate, ajută la un somn calm și odihnitor. În plus, potrivit Feng Shui, este de preferat să muți patul departe de ușa din față sau să-l așezi sub gem. Evită amplasarea unei oglinzi cu fața spre pat.

Datorită acestei liste îți vei face o idee despre lucrurile de care trebuie să scapi înainte de Anul Nou. Astfel, vei face loc unor obiecte noi care să-ți aducă energii bune în locuința ta, în anul 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe