Cum vrea să rezolve Gabriela Firea problema traficului în Capitală. Soluție de ultim moment

Diana Radu 06.11.2019, 11:53
Cum vrea să rezolve Gabriela Firea problema traficului în Capitală. Soluție de ultim moment

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei vine cu o nouă soluție prin care își propune să fluidizeze traficul din București. Mai exact, Firea vrea să monteze zeci de camere de luat vederi prin care traficul să fie monitorizat non-stop.

Gabriela Firea, idee revoluționară pentru fluidizarea traficului. Cu ce soluție vine primăria Capitalei?

Cum vrea Firea să fluidizeze traficul în București
Cum vrea Firea să fluidizeze traficul în București

Primăria Capitalei montează 85 de camere de ultimă generație de detecție și management trafic (TrafiCam). Compania Municipală Managementul Traficului București S.A. a instalat anul acesta peste 620 de semafoare moderne.

Compania care se ocupă de proiectul fluidizării taficului în Capitală este Compania Municipală Managementul Traficului București S.A. care a demarat un amplu program de îmbunătățire a detecției și managementului traficului din Capitală prin instalarea, într-o primă fază, a unui număr de 15 camere cu senzori de detecție. Cum funcționează mai exact aceste camere?

Ei bine, dispozitivele numite Trafi Cam, au scopul de a identifica și contoriza autovehiculele care se deplasează într-o intersecție. Datele înregistrate vor fi transmise către Sistemul de Management al Traficului București, care ajustează dinamic timpii semaforici. Astfel, culoarea semafoarelor va fi dirijată în funcție de situația din trafic.

Momentan astfel de camere au fost instalate doar în următoarele zone: în intersecția străzii 11 Iunie cu Bulevardul Regina Maria, în inteesecția Calea Moșilor cu Strada Hristo Botev și în Intersecția Calea Moșilor cu Starada Doctor Paleologu. În etapa următoare, toate cele 70 de camere de acest tip, instalate în anul 2008, vor fi înlocuite.

”Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Managementul Traficului București S.A., modernizează permanent echipamentele de semaforizare din Capitală. Au fost instalate, în numai 11 luni, 629 de semafoare noi, au fost montați 129 de stâlpi, 64 de camere video, 38 de dispozitive push button (de comandă pentru pietoni) și aproape 300 de dispozitive acustice pentru nevăzători la trecerile de pietoni semaforizate din Municipiul București”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe