Gabriela Firea, propunere inedită din partea Vioricăi Dăncilă. Ce a răspuns ea, când a fost întrebată dacă vrea să fie comisar european

Diana Radu 30.10.2019, 10:58
Gabriela Firea, propunere inedită din partea Vioricăi Dăncilă. Ce a răspuns ea, când a fost întrebată dacă vrea să fie comisar european

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a dezvăluit că Viorica Dăncilă a întrebat-o dacă vrea să ocupe funcția de comisar șef european din partea României în executivul european condus de Ursula von der Leyen. Însă, Gabriela Firea a refuzat această propunere, deoarece își dorește să-și ducă mandatul de primar la sfârșit.

Gabriela Firea: Viorica Dăncilă m-a întrebat dacă vreau să fiu comisar șef european

Gabriela Firea a refuzat propunerea premierului, Viorica Dancila, de a ocupa postul de comisar sef european
Gabriela Firea a refuzat propunerea premierului, Viorica Dancila, de a ocupa postul de comisar sef european

„Vreau public să-i mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, pentru că astăzi (marți – n.r.) în jurul orei 1:00, cred, în jurul prânzului, m-a sunat și mi-a spus că ar dori să aibă acceptul meu pentru a fi propunerea Guvernului României să am această calitate de candidat la poziția de comisar european. I-am mulțumit foarte mult pentru intenția pe care o are, pentru gândul pe care l-a exprimat. Mi-a spus că aș fi persoana cea mai potrivită, sunt primarul general al Capitalei, am numărul cel mai mare de voturi exprimate direct din partea populației, după președintele României și am rezultate bune în această poziție”, a declarat Gabriela Firea la Digi24.

„I-am mulțumit pentru apreciere, dar i-am spus că la fel ca domnia sa, și eu vreau să-mi duc mandatul la bun sfârșit, până în ultima zi, să muncesc în slujba celor care mi-au dat încrederea acum trei ani și pentru care muncesc zi de zi. Deci, iată că a fost intenția, spun eu, bună din partea doamnei premier. Nu pot să părăsesc Primăria Capitalei, oricât mi-ar fi de greu, oricât de nedrepte consider a fi uneori atacurile asupra mea și asupra echipei mele”, a adăugat primarul general al Capitalei.

După ce Gabriela Firea a refuzat propunerea premierului în exercițiu, Viorica Dăncilă, l-a propus pe Victor Negrescu pentru funcția de comisar șef european. Iar Firea, consideră că aceste este o propunere perfectă, deoarece are toate calitățile necesare.

Însă, Klaus Iohannis, a vertizat-o pe Dăncilă printr-un comunicat să înceteze orice demers în acest sens, deoarece ”premierul demis nu are nicio legitimitate să propună un candidat pentru funcția de comisar european”.

Urmăriți Impact.ro și pe