Cum vrea Gigi Becali să se răzbune pe austrieci. Decizia radicală luată de omul de afaceri: “Mă simt batjocorit”

Ioana Bucur 11.12.2022, 15:46
Cum vrea Gigi Becali să se răzbune pe austrieci. Decizia radicală luată de omul de afaceri: “Mă simt batjocorit”

După votul negativ primit de România la Consiliul JAI și ratarea intrării în spațiul Schengen, Gigi Becali vrea să se răzbune pe austricei. Omul de afaceri s-a alăturat românilor care amenință cu boicotarea companiilor austriece. Decizia radicală luată de latifundiarul din Pipera.

Gigi Becali vrea ca România să se răzbune pe Austria

Votul negativ dat de Austria și Olanda la Consiliul JAI a stârnit un val de revoltă la noi în țară, nu doar în rândul românilor, ci și în rândul clasei politice. Pentru a se „răzbuna” pe veto-ul Vienei, tot mai mulți cetățeni ai României și-ar retras deja banii de la Raiffeisen, în semn de protest, iar alții propun măsuri mult mai dure.

Printre cei care s-au alăturat boicotării companiilor din Austria se numără și Gigi Becali. Omul de afaceri a dezvăluit, într-o intervenție la un post de televiziune, ce plan ar propune autorităților pentru recuperarea companiilor românești preluate de austrieci.

„Eu, de exemplu, am trecut astăzi, aveam nevoie de benzină, nu i-am băgat în seamă. (n.r. – n-a alimentat de la Petrom) Mă simt batjocorit. Dacă era altă țară, nu era problema, dar voi, hoților… am avut și noi două perle, Petrom și BCR. Când au luat BCR, au preluat doar activele, nu și pasivele. Eu aveam un milion jumătate de dolari la Bancorex, am pierdut banii pentru că ei, hoții, angajează cei mai deștepți români, cei mai buni avocați, trafic de influență. Cei mai buni avocați au și niște relații ca să câștige”, a spus miliardarul român la România TV.

Cum vrea Gigi Becali să se răzbune pe austrieci. Decizia radicală luată de omul de afaceri: “Mă simt batjocorit”
Gigi Becali

„Să intervină SRI-ul, Serviciile Speciale”

Becali vorbește despre o „operațiune specială”: „Eu am ajuns să spun așa: de ce să nu facem și noi o „operațiune specială” ca Putin? Asta trebuie să fie luată în CSAT. Operațiune specială: luăm Petrom-ul înapoi, trebuie să le facem niște șicane, niște procese, să vedem șpaga pe care au dat-o, au dat vreo 200 de milioane șpagă, știu din bârfe ce s-a vorbit pe atunci. Să luăm Petrom-ul înapoi că l-au furat. E situația care este, e criză de energie, putem să o naționalizăm și noi. Trebuie să o luăm cu cap, cu oameni deștepți, să intervină SRI-ul, Serviciile Speciale”.

Pentru Gigi Becali, Austria nici nu mai există pe harta Europei. Afaceristul nu mai vrea să audă de concedii acolo și promite că nu va mai pune niciodată piciorul în acea țară.

„Ce concediu? Unde să mă duc, dacă nu mai există Austria? Pentru mine, Austria nu mai există pe glob. Eu, dacă trebuie să trec prin Austria, ocolesc 17 țări, dar nu mai trec prin Austria. Eu ce zic și fac”, a mai spus Becali.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...