Cum vor crește salariile profesorilor. Metoda găsită de Ministerul Educației

Stan Filon 16.06.2021, 16:21
Cum vor crește salariile profesorilor. Metoda găsită de Ministerul Educației

Vin vești bune pentru profesorii din România, care vor primi salarii mai mari, după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a semnat ordinul prin care salariile profesorilor urmează să fie mărite. Veniturile profesorilor se vor calcula difert, după salariul de bază actual, și nu după cel din anul 2018, cum era până acum.

S-a aflat cum vor crește salariile profesorilor

Sorin Cîmpeanu a semnat miercuri ordinul de ministrul care adoptă majorarea veniturilor cadrelor didactice din România. Mai exact, indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit și drepturile pentru învățământ special și simultan vor fi calculate după noi reguli, care carețin cont de salariul de bază din prezent.Până acum, era luat în calcul salariul de bază din anul 2018, potrivit scoalaromaneasca.ro.

Ordinul 3.993 semnat miercuri, 16 iunie, de către minstrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prevede majorarea lefurilor cadrelor didactice din România începând din luna iunie 2021: ”Prevederile art. 14 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017″, scrie în ordinul semnat miercuri de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Cum vor creste salariile profesorilor
Sorin Cimpeanu (foto) a semnat ordinul de crestere a salariilor pentru profesori

Măsuri importante și pentru elevii care susțin examenul de Evaluare Națională 2021

Ministrul Sorin Cîmpeanu a venit recent cu un anunț foarte important pentru absolvenții de clasa a VIII care vor susține în curând examenul de Evaluare Națională 2021. Reprezentantul guvernului a spus că examenele pot să se desfășoare fără triaj epidemiologic, iar panourile despărțitoare din plexigras pot fi demontate pentru examenul respectiv.

Ministrul Educației a precizat că scăderea importantă a numărului de cazuri de coronavirus din România face ca în timpul examenului să se poată renunța la măsurile respective. Acesta susține că o simplă dezinfectare, distanțarea socială și purtarea măștii de protecție sunt suficiente pentru desfășurarea examenului.

”Începem cu recomandările specifice Evaluării Naţionale şi continuăm cu recomandările specifice examenului de Bacalaureat. Printre acestea sunt: eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de Matematică – geometrie”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe