Sorin Cîmpeanu, despre modificările legate de Evaluarea Naţională 2021. Elevii se vor bucura

Stan Filon 14.06.2021, 14:34
Sorin Cîmpeanu, despre modificările legate de Evaluarea Naţională 2021. Elevii se vor bucura

Evaluarea Naţională 2021 vine cu unele modificări care îi vor bucura pe elevii care vor susține examenul. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este cel care a făcut recomandările tuturor Inspectoratelor Școlare din țară, ținând cont de numărul tot mai mic de infectări cu coronavirus raportate de autoritățile în domeniu.

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre modificările legate de Evaluarea Naţională 2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea să facă schimbări importante pentru examenul de Evaluare Națională 2021, astfel încât elevii să nu mai fie limitați de restricțiile impuse împotriva pandemiei de coronavirus. Așadar, aceste măsuri vor fi relaxate în școlile unde se va susține examenul.

Ministrul Educaţiei a recomandat Inspectoratelor Școlare eliminarea triajului epidemiologic şi a obligativităţii panourilor de plexiglas. ”Am făcut o serie de recomandări Inspectoratelor. În cursul zilei de luni, o să le facem publice. Începem cu recomandările specifice Evaluării Naţionale şi continuăm cu recomandările specifice examenului de Bacalaureat.

Sorin Cimpeanu a vorbit despre modificarile legate de Evaluarea Nationala 2021
Sorin Cimpeanu (foto) a vorbit despre modificarile legate de Evaluarea Nationala 2021

Ministrul a făcut recomandări Inspectoratelor Școlare din țară

Printre acestea sunt – eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de Matematică – geometrie, posibilitatea de a sublinia texte pentru examenul de Limba şi literatura română, 15 minute în plus pentru completarea datelor în casete şi am încercat să venim cu toate acele măsuri care să păstreze relevanţa examenelor naţionale, dar să elimine rigiditatea excesivă.

Tematica examenului a fost adaptată la specificul total deosebit al acestui an şcolar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă la Iaşi, unde a vorbit și despre organizarea Evaluării Naţionale.

Așadar, ministrul Educației face recomandările, însă ultima decizie o vor lua conducerile unităților de învățământ unde se vor desfășura probele examenului de Evaluare Națională. De asemenea, ministrul a mai precizat că rămâne la latitudinea școlilor să hotărască în ce măsură vor integra cursurile cu predare online și cursurile care implică prezența fizică a elevilor.

Calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2020 – 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Este pentru prima dată în istoria recentă când Evaluarea Națională este programată la finalul lunii iunie, după probele scrise de la Bacalaureat.

În perioada 7 – 11 iunie 2021 are loc înscrierea la examen, iar începând cu data de 22 iunie 2021 încep probele scrise, rezultatele finale urmând a se face publice pe 4 iulie 2021. Iată exact cum se va desfășura examenul de Evaluare Națională 2021:

  • 22 iunie 2021 – proba de Limba şi literatura română
  • 24 iunie 2021 – proba la Matematică
  • 25 iunie 2021 – proba de Limba şi literatura maternă
  • 29 iunie 2021 (până la ora 14,00) – afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
  • 29 iunie 2021 (orele 16,00 – 19,00) – 30 iunie 2021 (orele 8,00 – 12,00) – depunerea contestaţiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021 – soluţionarea contestaţiilor
  • 4 iulie 2021 – afişarea rezultatelor finale
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...