Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea, neobişnuit de caldă pentru această perioadă

Cristian Cojocaru 03.05.2021, 17:19
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea, neobişnuit de caldă pentru această perioadă

Dacă până acum temperaturile erau mai mult tomnatice, se pare că intrăm în plină vară având în vedere că acestea au crescut considerabil. După cum arată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valorile temperaturilor vor crește de la o zi la alta.

Care este prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

În zona Banatului, în prima săptămână a lunii mai, temperaturile vor cunoaște o alternanță între 17 și 19 grade Celsius, urmând ca în zilele de 5, 7 și 9 mai, acestea să ajungă chiar și la 20-23 de grade Celsius. În timpul nopții temperaturile vor fi cuprinse între 5 și 10 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile vor crește de la o zi la alta, ajungând la o maximă de 29 de grade celsius.

La jumătatea lunii mai, temperaturile se vor situa în jurul mediilor normale ale acestei perioade, situându-se între 23-24 de grade Celsius. Probabilitatea de averse va fi relativ scăzută. În Crișana, temperatura aerului va avea parte de variații în prima săptămână a lunii, maximele fiind cuprinse între 16 și 22 de grade celsius, în timp ce minimele se vor situa între 3 și 10 grade.

În cea de-a doua săptămână, temeperaturile vor crește treptat, după care vor scădea în jurul a 22 de grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile ale acestei săptămâni. La nivelul Transilvaniei, maximele temperaturilor se vor situa în general între 16 și 21 de grade, în prima săptămână a perioadei indicate. Începând cu data de 10 mai, acestea vor ajunge și la 26 de grade, după care vor reveni la valorile normale ale acestei perioade.

În zona Maramureșului, temperaturile din timpul zilei se vor situa între 15 și 19 grade, iar spre sfârștiul săptămânii vor avea cele mai ridicate valori. Ulterior, acestea vor crește constant, ajungând la o maximă de 27 de grade Celsius. Probabilitate de precipitații va fi mai crescută la mijlocul acestei săptămâni. În Moldova, media de temperatură se va situa între 17 și 22 de grade, ajungând la maxime cuprinse între 22-24 de grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi destul de slabă și pe arii restrânse, la mijlocul celor două săptămâni.

Valorile termice vor fi mai ridicate decat mediile acestei perioade in majoritatea teritoriului tarii
Valorile termice vor fi mai ridicate decat mediile acestei perioade in majoritatea teritoriului tarii

Cum va fi vremea în sudul țării

Pentru locuitorii din Dobrogea, vremea va fi răcoroasă cu temperaturi situate între 16 și 20 de grade, cele mai scăzute valori fiind la sfârșitul acesti săptămîni. Media temperaturilor pentru cele două săptămâni va arăta valori cuprinse între 9 și 12 grade, iar șansele de ploaie vor fi destul de slabe.

În zona Munteniei, variațiile de temperatură vor exista pe parcursul celor două săptămâni, cu maxime cuprinse între 20 și 24 de grade.În cea de-a doua săptămânp, minimele vor suferi o creștere treptată de la 7-8 grade la 11 grade. Aversele de ploaie vor fi întâlnite pe arii restrânse, iar ploile vor fi relativ slabe.

În Oltenia, temperaturile se vor situa în jurul celor normale acestei perioade, ușor peste acestea cu maxime cuprinse între 18 și 25 de grade Celsius. În cursul nopților, temperaturile vor cunoaște valori cuprinse între 6 și 13 grade, în timp ce șansele de averse vor fi mai crescute în zilele de 5 și 7 mai.

Vremea la munte va fi mai rece decât normalul acestei perioade, cu precădere la începutul intervalului, fiind întâlnite temperaturi medii cuprinse între 4 și 14 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi arăta valori cuprinse între -5 și 5 grade Celsius. Probabilitatea de averse va fi cea mai crecută în intervalele 5-8 mai și 11-15 mai.

Urmăriți Impact.ro și pe