Cum va fi vremea de 1 decembrie. ANM anunță unde va ninge ca-n povești

Iancu Andreea, Mirabela Năstase 01.12.2020, 10:55
Cum va fi vremea de 1 decembrie. ANM anunță unde va ninge ca-n povești

Iarna se instalează treptat încă de la finalul lunii trecute. Astăzi, meteorologii vorbesc despre o prognoză cu vreme rece și ninsori în mai multe regiuni ale României. Astfel, vremea de 1 decembrie se anunță una în care zăpada pare să acapareze tot mai multe zone din țară.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de 1 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru începutul lunii decembrie. Astfel, marți, 1 decembrie, va fi o vreme rece în majoritatea regiunilor țării. Totuși, în zonele de vest, nord-vest, în centru și chiar și la munte, soarele va reuși să își facă apariția. Pe de altă parte, vântul se va resimți în regiunile de litoral și în sudul Banatului.

Vremea de 1 decembrie va fi caracterizată de ninsoare în unele zone ale României. În Dobrogea și Bărăgan va ninge la începutul zilei, așternându-se astfel un strat de zăpadă. Totodată, vântul va produce fenomentul de ninsoare viscolită datorită vitezei de până la 55 de kilometri pe oră. Ulterior, în zonă va apărea lapovita și ploaia, iar spre seară se va depune poleiul.

Regiunile din țară unde vremea va fi însorită

Și nodul Munteniei și sudul Moldovei vor avea parte de ninsoare în regiunea estică. În rest, vremea se va păstra rece, însă cu o zi ușor însorită, la apariția câtorva raze. Pe de altă parte, în nordul Moldovei și în Bucovina, soarele nu va fi atât de prezent. Temperaturile maxime înregistrate astăzi nu vor depăși 2 grade Celsius.

Românii din nordul Transilvaniei și din Maramureș se vor bucura de o zi frumoasă. Vremea de 1 decembrie va fi bună, iar soarele își va face simțită prezența. Totuși, în regiunile joase, ceața se va instala încă de dimineață. Și în zonele din vestul României ceața se va resimți, în special la câmpie. Maximele din Transilvania se vor ridica până la 3 grade Celsius astăzi.

Regiunea Olteniei va fi caracterizată de ceață și vreme închisă, la fel ca în majoritatea regiunilor sudice. Totuși, în zonele de deal și de munte, la altitudini mai mari, atmosfera va fi însorită, iar vremea va fi bună pentru această perioadă a anului.

Care este prognoza meteo de astăzi, 1 decembrie foto - Pexels
Care este prognoza meteo de astăzi, 1 decembrie
foto – Pexels

Cum va fi vremea în București

Capitala nu este atât de norocoasă în ceea ce privește vremea de 1 decembrie. Bucureștenii vor avea parte de o vreme închisă și rece, fără prezența razelor de soare. De asemenea, temperaturile se mențin unele scăzute, pe parcursul zilei înregistrându-se maxime de 2 grade Celsius. Totodată, spre lăsarea serii și în cursul nopții, norii vor rămâne deasupra Bucureștiului și vor exista și condiții de ceață.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...