Cum va arăta Parcul Lacul Morii după modernizare. Primarul Sectorului 6, anunț despre lucrările de amenajare. „Va fi unul spectaculos”. Foto

Anca Manolica 01.11.2022, 08:06

Parcul Lacul Morii din Capitală intră în proces de modernizare. O echipă mixtă, formată din specialiști din România și Belgia, a câștigat contractul pentru amenajare, a anunțat luni, 31 octombrie, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu. Iată de când încep lucrările și cum va arăta acesta, la final.

Parcul Lacul Morii intră în proces de modernizare

Unul dintre cele mai cunoscute obiective ale Bucureștiului, Lacul Morii, va intra în proces de modernizare, a anunțat edilul de la Sectorul 6. Primăria a organizat un concurs de proiecte pentru amenajarea acestuia, fiind câștigat luni de o echipă mixtă, cu specialiști din Belgia, reprezentați de firma Metapolis, și România.

Potrivit lui Ciprian Ciucu, zona care urmează să fie amenajată se întinde pe o suprafață de 16,6 hectare. Aceasta pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor și merge pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței.

Când încep lucrările

Proiectul va cuprinde „spații de recreere moderne și prietenoase, terenuri de sport, facilități sportive și de petrecere a timpului liber, vegetație spectaculoasă, structurată pe 4 paliere de înălțime, dar și o mini-pădure urbană”. Valoarea proiectului se ridică la 20 de milioane de euro, iar lucrările sunt programate a fi făcute etapizat, între 2023 și 2026.

„Am ajuns și în acest punct, de când îl aștept! De la începutul mandatului mi-am propus ca locuitorii Sectorului 6 să nu mai plece în alte zone din Capitală pentru a petrece timp liber de calitate, ci să rămână aici, ba chiar Sectorul 6 să fie un punct de atracție pentru bucureșteni. Iar Lacul Morii e un punct de atracție.”, a declarat primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu.

Parcul Lacul Morii intră în proces de modernizare
Parcul Lacul Morii intră în proces de modernizare

Noul proiect prevede o unire a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași. Un alt punct important al proiectului îl reprezintă Insula Îngerilor, acolo unde se vor putea organiza evenimente culturale și sportive. Conform proiectului, insula va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice.

„Insula Lacul Morii, în care nu s-a mai investit de la Revoluție, va prinde și ea viață. De altfel, ea va fi punctul central de atracție al întregului parc.

Acolo se vor putea organiza evenimente culturale și sportive, va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice.

Vegetația de aici va fi una luxuriantă, cu o paletă complexă de arbori, arbuști și flori. După insulă, amenajarea continuă spre vest, cu o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete.”, a scris Primăria Sectorului 6, într-o postare pe pagina de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...