Cum faci un cocktail clasic cu Jägermeister, o alternativă la Negroni, Count Mast

Alexandru Puiu 12.07.2022, 20:45
Cum faci un cocktail clasic cu Jägermeister, o alternativă la Negroni, Count Mast

E ușor să nu-ți placă Jägermeister, după ce ai băut foarte mult în tinerețe, ai băut prost, până ai uitat ce ți s-a întâmplat. În realitate, Jägermeister este un ingredient minunat pentru mixologie și, în câțiva pași, ai chiar posibilitatea să faci o variație de Negroni.

În urmă cu ceva timp, explicam faptul că majoritatea cockailurilor pe care le știi sau le inventezi, de fapt, folosesc o matrice existentă. Ai parte de o libertate deplină în mixologie, dar, de fapt, aproape de fiecare dată, baza ai împrumutat-o de undeva, ai luat conceptul din altă parte. Dacă înveți însă foarte bine fundamentele, ai numai de câștigat și, după cum vei vedea mai jos, poți face un Negroni cu Jägermeister.

La bază, Negroni este un cocktail clasic cu părți egale de gin, Campari și vermut Dulce. Aceasta este rețeta clasică de la 1919. Dacă înlocuiești ginul cu rom, obții un Rum Negroni, dacă îl înlocuiești cu Whiskey, obții un Boulevardier. Dacă înlocuiești Campari cu Jägermeister, obții un Count Mast, rețeta pe care o voi detalia mai jos și una care se diferențiază de clasicul Negroni și prin prezentare, nu doar un singur ingredient.

Cum faci un cocktail clasic, Count Mast

În cazul în care vrei un Negroni un pic mai amar, dar nu foarte, s-ar putea să te încânte ideea substituției din rețeta de mai jos.

Count Mast

30ml Dry Gin, recomand Whitley Neil Connoisseur`s 

30ml Jägermeister

30ml Vermut Dulce, recomand Dolin Rouge

Metodă: Se amestecă toate ingredientele cu multă gheață într-un pahar de mixat pentru 20 – 30 de secunde. De preferat, ar fi bine să folosești gheață mare pentru a preveni diluția excesivă. Se strecoară cocktailul într-o cupă, fără gheață. Pentru decor, îți recomand o coajă de portocală, dar poți folosi și o coajă de lămâie, cu condiția să fie proaspăt tăiată, pentru a-și menține uleiurile volatile.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe