Cum faci un cocktail roșu de Paște, să se asorteze cu ouăle roșii, un altfel de Negroni

Alexandru Puiu 19.04.2022, 21:11
Cum faci un cocktail roșu de Paște, să se asorteze cu ouăle roșii, un altfel de Negroni

Când vine vorba de sfintele sărbători de Paști, masa din seara de Înviere este încărcată cu cozonaci, ouă roșii și o stufoșenie de alte bunătăți tradiționale și mai puțin tradiționale. În acest context, ar fi păcat să nu faci și un cocktail roșu care să se asorteze, indiferent dacă îl faci pentru tine sau pentru cei care îți calcă pragul.

Am mai discutat de multe ori de Negroni, un cocktail clasic de la 1919 din Milano. Nu de alta, dar este cel mai bun format de cocktail pentru foarte mulți entuziaști ai mixologiei și unul care îți oferă o flexibilitate deosebită, în cazul în care te simți creativ. Poți să faci un Negroni cu gin sau rom, iar dacă îl faci cu whiskey, nu uita că se cheamă Boulevardier. În teorie, este un ”twist” pe un Negroni, dar dacă tot este un cocktail clasic, ar fi bine să-i reții titulatura.

Dincolo de lecția de istorie, în preajma Paștilor, ar fi păcat să nu faci un mix cu fructat, cu note de trandafiri și o serie de ingrediente în care ai încredere. Eu îți recomanda un gin cu note de zmeură, un lichior de trandafiri, un bitter cât se poate de natural și un vermut franțuzesc ce se bucură de o îndelungată istorie. În mod previzibil, nu trebuie să lipsească un trandafiraș de la decor și o coajă de portocale.

Cum faci un Negroni, cocktailul roșu perfect pentru Paști

Dacă nu știi deja, un Negroni este un mix cu părți egale de Gin, Bitter și Vermut Roșu. Versiunea tradițională include o referință la Campari, dar în ultimii ani, am descoperit mai multe alternative a căror culoare este cât se poate de naturală, spre deosebire de bitterul mai sus menționat. De această dată, de exemplu, am recomandat un Bitter Del Professore.

Negroni de Paști, cu zmeură și trandafiri

30ml Raspberry Gin Whitley Neil

30ml Bitter Del Professore

30ml Vermouth Rouge Dolin

10ml Rose Liqueur Lanique

Amestecă ingredientele cu ajutorul unui pahar de mixat plin cu gheață timp de 15 – 20 de secunde, pentru răcire și diluție. Strecoară cocktailul într-un pahar cu un cub mare de gheață. Folosește o coajă de portocală ca decor, după ce ai apăsat-o între degete peste marginea paharului, pentru a strecura uleiurile volatile peste băutură.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe