Cum turna la Securitate femeia pe care Claudiu Nasui voia să o instaleze în conducere la Ministerul Economiei. ”Am auzit că ascultă posturi de radio străine”

Stan Filon 28.01.2021, 17:35
Cum turna la Securitate femeia pe care Claudiu Nasui voia să o instaleze în conducere la Ministerul Economiei. ”Am auzit că ascultă posturi de radio străine”

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a propus-o pentru funcția de director general adjunct în Ministerul Economiei pe Claudia Florina Prisecaru. Femeia are însă dosar de colaborator al fostei Securități, chiar dacă decizia nu este una definitivă.

S-a aflat cum turna la Securitate femeia pe care Claudiu Năsui voia să o instaleze în conducere la Ministerul Economiei

S-a aflat acum și cum își turna apropiații la Securitate Claudia Florina Prisecaru. Aceasta s-a alăturat Securității imediat cum a împlinit vârsta de 18 ani. Se întâmpla în anul 1987, însă cariera sa a fost una scurtă, deoarece a venit Revoluția din 1989. Și-a făcut însă treaba până spre sfârșitul lunii noiembrie 1987, când a semnat o nouă informare către ofițerii superiori din Securitate, după cum reiese din documentele CNSAS.

Documentele CNSAS din dosarul aflat pe rolul instanței dezvăluie că propunerea de acum a lui Năsui pentru ffuncia înaltă din Ministerul Economiei lucra în anul 1987 ca lăcătuș- mecanic la secția confecții metalice din cadrul întreprinderii Județene de Producție Industrială și Prestări Servicii Târgu Jiu, dar era și studentă la secția subingineri a Facultății de Electrotehnică.

Cum turna la Securitate femeia pe care Claudiu Nasui o dorea la conducerea Ministerului Economiei
Cum turna la Securitate femeia pe care Claudiu Nasui o dorea la conducerea Ministerului Economiei

Turna de la facultate, dar și de la locul de muncă

Tot din documente reiese că a fost recrutată de Inspectoratul Județean Gorj, Serviciul 2, în scopul îmbunătățirii potențialului din cadrul facultății, fiind totodată dirijată pentru acoperirea informativă la locul de muncă. Așadar, Securitatea avea ochi șila acultate, dar și în fabrică.

Iar tânăra Claudia Florina Prisecaru se pare că nu a stat deloc cu mâna-n sân și chiar a făcut treabă. Aceasta ar fi intocmit și semnat olograf cu nume conspirativ mai multe note informative, prin care a furnizat informații ce denunțau activități potrivnice regimului totalitar comunist, precum:

”Am auzit că ascultă posturi de radio străine”

– Ascultarea posturilor interzise – nota informativa datata 16 octombrie 1987;
– Intentia de a pleca / ramane ilegal in strainatate – notele informative datate 16 iunie 1988;
– Legaturi cu cetateni straini – nota informativa datata 17 februarie 1989;
– Apartenenta si activitatile unor persoane in cadrul unor culte religioase – nota informativa datata 21 noiembrie 1989.

Una dintre notele trimise Securității vorbește despre un profesor care ascultă posturi de radio străine. „Din discutiile purtate cu studentii din anii III si IV, am abordat unele probleme cu privire la mai multi profesori, printre care si AA (numele profesorului si ale celor care apar in notele infomative sunt anonimizate- n.red.),/…/ . Am auzit ca ii place foarte mult radio-amatoria, comentandu-se ca asculta si posturi straine”.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că va renunța să o susțină pe Claudia Prisecaru în funcția de director general adjunct în Ministerul Economiei. Cu toate acestea și tot trecutul glorios al Claudiei Florina Prisecaru, doamna este director general adjunct acum în Finanțe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...