Ministrul Economiei, informații de ultimă oră despre reluarea activității din Horeca: „Cât mai repede, pentru sănătatea economiei noastre”

Stan Filon 08.01.2021, 09:44
Ministrul Economiei, informații de ultimă oră despre reluarea activității din Horeca: „Cât mai repede, pentru sănătatea economiei noastre”

Noul ministrul al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a vorbit despre redeschiderea restaurantelor și a barurilor și a întreg domeniului HoReCa. A recunoscut că așteaptă cu nerăbdare redeschiderea tuturor afacerilor.

Ministrul Economiei a vorbit despre reluarea activității din Horeca

Claudiu Năsui a recunoscut însă că nu știe exact când va avea loc reluarea activității din domeniul HoReCa i câ cei care vor decide vor fi epidemiologii.

”Eu îmi doresc cât mai repede, pentru sănătatea economiei noastre. Dar trebuie să ascultăm de epidemiologi. Epidemiologii trebuie să ne spună. (…) În momentul în care sănătatea românilor nu este pusă în pericol, deschidem tot. Eu îmi doresc lucrul ăsta cât mai curând. Sănătatea trebuie să fie pe primul loc”, a afirmat Claudiu Năsui, joi seară, la Antena 3, întrebat fiind când se vor deschide restaurnatele, potrivit News.ro.

Ministrul Economiei a vorbit despre reluarea activitatii din Horeca
Ministrul Economiei a vorbit despre reluarea activitatii din Horeca

Schema de ajutor pentru industria ospitalității va fi lărgită

Ministrul a vorbit și despre agențiile Loteriei Naționale, care nu au un regim special și se vor redeschide odată cu celelalte afaceri din acest domeniu. ”Loto nu va avea un regim special. În momentul în care deschidem pentru unii, vom deschide şi pentru ceilalţi”, a declarat ministrul.

Ministrul Economiei a vorbit și despre schema de ajutor pentru industria ospitalităţii prin care operatorii pot primi 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri din anul 2019 şi cea din 2020 și a recunoscut că urmează să se mai poarte discuții cu mediul de afaceri pentru includerea altor afaceri, cum ar fi industria organizatoare de evenimente, dar și altele.

Nu are în plan o nouă ”frunză”

”Vom mai face întâlniri cu mediul de afaceri şi vedem cum să o îmbunătăţim, adăugând alte coduri CAEN. Am primit multe sugestii în acest sens. (…) Dacă facem modificări, facem mai multe şi mai reparăm ce mai este de reparat la ea şi vom avea consultări la minister pentru a îmbunătăţi”.

Claudiu Năsui a spus că Ministerul Economiei va avea o direcţie care se va ocupa de promovarea în domeniul turistic, dar a recunoscut că nu există în programul de guvernare găsirea unui brand de țară. ”Frunza a fost foarte scumpă”, a spus Năsui, făcând referire la scandalul iscat după ce ministrul de pe atunci al Turismului, Elena Udrea, a cheltuit 850 de mii de euro pentru brandul de țară, stabilit ca fiind o frunză.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...