Ce se întâmplă dacă adaugi bicarbonat de sodiu în apa din cadă. Metoda simplă și eficientă pe care o vei folosi mereu

Redacția IMPACT 24.02.2020, 11:53
Ce se întâmplă dacă adaugi bicarbonat de sodiu în apa din cadă. Metoda simplă și eficientă pe care o vei folosi mereu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți miraculoase când vine vorba despre trucurile de curățenie. În combinație cu alte ingrediente naturale, precum oțetul sau lămâia, poate scoate cele mai dificile pete, atât din țesături, cât și din locurile greu de curățat ale casei, precum baia sau bucătăria.

Ce se întâmplă dacă adaugi bicarbonat de sodiu în apa din cadă

Bicarbonatul este foarte eficient și când este folosit pe post de produs de îngrijire corporală. Pulberea albicioasă are proprietăți uimitoare și asupra pielii. De aceea, băile cu bicarbonat de sodiu le sunt recomandate persoanelor care au probleme de acest tip. Ajută la scăderea durerilor musculare, stimulând în același timp și circulația sângelului. Mai mult, este cunoscut că băile regulate cu bicarbonat de sodiu ajută organismul și în procesele de vindecare.

Ce se întâmplă dacă adaugi bicarbonat de sodiu în apa din cadă. Metoda simplă și eficientă pe care o vei folosi mereu
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit într-o varietate de scopuri, chiar și de îngrijire corporală

Bicarbonatul poate fi adăugat în cantități moderate, de maximum 3 lingurițe, în apa din cadă, înainte de-a face baie. Este o metodă foarte simplă de frumusețe și îngrijire după care se văd rezultatele imediat. Pielea va deveni cu mult mai catifelată și netedă. Trucul este benefic și pentru eliminarea toxinelor din organism, având efecte detoxifiante.  În același timp, vă stimulează și imunitatea.

Metoda simplă și eficientă pe care o vei folosi mereu

Băile cu bicarbonat de sodiu pot fi puse în aplicare în mod regulat și pentru a trata diverse eczeme, de la nivelul pielii. Pot să reducă și senzația de iritație sau mâncărime, de la nivelul pielii, potrivit libertatea.ro. Bicarbonatul mai ajută și la eliminarea bacteriilor ce provoacă apariția candidozei. Poate fi folosit pe post de tratament la nivelul infecțiilor fungice, de unghiile picioarelor sau mâinilor.

Înainte de fiecare baie cu bicarbonat, pulberea trebuie lăsată să se dizolve complet, înainte de-a intra în apă. Mai pot fi adăugat câteva picături de ulei esențial, precum cel de lavandă, rozmarin, mușețel, portocale, fie doar ulei de măsline. Fiecare baie nu trebuie să dureze mai mult de 15-20 de minute. Efectele pozitive ale bicarbonatului de sodiu vor putea fi remarcate la scurt timp.

Urmăriți Impact.ro și pe