Cum şi-a transformat casa de Crăciun o familie din Germania. A împodobit 444 de brazi. Vecinii sunt uimiţi

Beatrice Dumitru 08.12.2021, 15:43
Cum şi-a transformat casa de Crăciun o familie din Germania. A împodobit 444 de brazi. Vecinii sunt uimiţi

Un cuplu din Germania iubește atât de mult sărbătorile de iarnă, încât și-a împodobit casa cu 444 de brazi, iar în casă au instalat un tărâm al Crăciunului. Ei fac acest lucru de zece ani, fiind al cincilea record stabilit de cei doi germani, care speră să poată păstra tradiția și în anii următori.

444 de brazi împodobiți de Crăciun

Soții Thomas și Susanne Jeromin orașul Rinteln (Germania), de la vest de Hanovra, au devenit cunoscuți în toată lumea pentru felul în care și-au împodobit casa de 105 metri pătrați, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Aceștia au decorat 444 de brazi cu aproximatix 16.000 de globuri, beteală și lumini.

Cei doi soți au avut nevoie de opt săptămâni pentru împodobirea brazilor și au intrat în Cartea Recordurilor pentru cei mai mulți pomi împodobiți de Crăciun, intr-o casă. În 2017, cuplul a împodobit 250 de brazi, în 2018 au decoart 316, în 2019 – 350, iar în 2020 au împodobit 420 de brazi. Thomas și Susanne Jeromin au spus că singura cameră în care nu au pus un brad este dormitorul lor.

Cum şi-a transformat casa de Crăciun o familie din Germania. A împodobit 444 de brazi. Vecinii sunt uimiţi
Casa împodobită cu 444 de brazi de Crăciun. Sursa foto: Twitter / Reuters.

„Este refugiul nostru pentru atunci când ne vom sătura de Crăciun”, a spus cuplul.

Povestea bradului de Crăciun

Se spune că bradul de Crăciun este un pom al vieții, datorită faptului că el rămâne verde tot timpul, simbolizându-l pe Hristos, veșnic viu. Potrivit tradiției, acesta se împodobește pe 24 decembrie, în Ajun de Crăciun, iar steaua care se pune în vârf reprezentă îngerii sau steaua care i-a călăuzit pe magi până la Betleem.

Primele dovezi despre decorarea bradului sunt din Livonia (Estonia și Letonia de azi) în secolul al XV-lea, iar apoi tradiția a intrat și în cultura altor popoare. Este posibil ca pomul de Crăciun să provină de la nordici, care obișnuiau să-și împodobească casele cu ramuri de brad și de vâsc.

În România, bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în anul 1866, în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, iar românii au preluat această tradiție. La început, acesta se decora cu fructe, hârtie sau biscuiți.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...