EXCLUSIV

Cum și-a luat Adrian Sârbu licența la Regie, de fapt. Cine l-a ajutat. S-au aflat toate detaliile EXCLUSIV

Alexandru Catalan 08.10.2021, 18:41

Pe actualul director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, Vasile Muraru, îl știe o țară întreagă. Cel care ani buni a făcut un cuplu de senzație alături de regretatul Nae Lăzărescu. Acesta are însă și destule capitole ale meseriei sale rămase nedescoperite marelui public.

Una dintre acestea s-a consumat în urmă cu mai bine de patru decenii. Puțini știu că Vasile Muraru, 65 de ani, absolvent în 1981, al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) din București,  la clasa profesorilor Dem Rădulescu și Adriana Piteșteanu, a legat o relație aparte cu Adrian Sârbu, 66 de ani, fostul patron al celor de la PRO TV.

Ajutor reciproc

Totul s-a petrecut chiar pe băncile facultății, acolo unde Muraru era student la Actorie, iar Adrian Sârbu, la Regie. ”Nu mai știu contextul în care am avut prima discuție despre o posibilă colaborare cu Adrian Sârbu.

Vă dați seama că eram cu totul altfel pe atunci. El trebuia să facă un film, pentru absolvire și avea nevoie de niște actori, așa cum eram noi, cei de la Actorie.

Trebuia să jucăm pe scenă un spectacol, regizat de un alt coleg, așa că aveam nevoie de ajutor, unii de la alții. Așa erau vremurile și asta a permis multora dintre noi să stabilim legături puternice încă de atunci!”, își începe Vasile Muraru seria confesiunilor pe această temă.

A avut de tras

Vasile Muraru susține că nu-și mai amintește subiectul filmului regizat pentru Licență de către Adrian Sârbu, dar știe că a avut ceva săptămâni de tras: ”Am filmat alături de colega Ana Ciontea, amândoi fiind rugați de Adrian Sârbu să facem asta. Iar chestia asta ne-a adus prietenia sa!”.

Îndrăgitul actor de comedie, care va împlini în 2022, 40 de ani de când joacă neîntrerupt pe scena Teatrului de Revistă spune că e ferm convins că relația s-a consolidat atunci și l-a determinat pe Adrian Sârbu, peste ani, să-l cheme pentru noi și noi colaborări.

”Peste ani m-am trezit chemat la PRO TV, alături de regretatul Nae Lăzărescu. Am filmat acolo sute, dacă nu mii de ore, cu diverse ocazii, nu doar de Paști, de 1 Decembrie sau de Revelion. În plus, am jucat și în prima parte a unui alt serial de televiziune cu mare impact la public înainte de actualul, Las Fierbinți.

E vorba despre „La bloc”, care încă se mai poate vedea, în reluare, pe un alt post! Iar pentru mine toate astea au contact. Au fost ca un semn ca uneori vechile prietenii nu se uită, chiar dacă timpul trece!”, adaugă Vasile Muraru.

Sprijinit de colegi

Cariera sa, mai spune el, a fost parcă mereu sprijinită de colegii săi. Și nu face referire doar la Nae Lăzărescu sau Alexandru Arșinel. Așa se face că înainte de a da examen la IATC, pe când era încă elev la Piatra Neamț, un alt viitor mare actor al scenei românești, regretatul Dinu Manolache, l-a ajutat să-și găsească în zona geografică în care se afla profesorul cel mai bun pentru hopul ce-l aștepta.

Însă și dorința sa de a deveni actor a contat foarte mult. Ea a fost și puternică, fiindcă s-a născut încă din anii adolescenței sale, atunci când nu ezita să meargă cu vaca la păscut, dar și cu o tolbă plină de cărți după care urma să dea examen pentru a deveni actor.

Urmăriți Impact.ro și pe