EXCLUSIV

Vasile Muraru îi face concurență serioasă unui personaj celebru. Cum vrea să-l facă pe Alexandru Arșinel să nu renunțe la scenă. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 18.09.2021, 17:47
Vasile Muraru îi face concurență serioasă unui personaj celebru. Cum vrea să-l facă pe Alexandru Arșinel să nu renunțe la scenă. EXCLUSIV

Vasile Muraru pare să-i facă concurență serioasă în ultima vreme lui Mugur Mihăescu, cel care a impus conștiinței publice prototipul polițistului român, jucându-l de nenumărate pe celebrul, de acum ”Garcea”. Actualul director al Teatrului de Comedie ”Constantin Tănase” are și el însă la activ o serie de roluri legate de omul menit de societate să asigure ordinea publică, fie în scenete, de televiziune sau pe scena teatrului, fie în cel mai recent rol cinematografic al său, în care dă viață unui comisar de poliție, în pelicula ”Neindentificatul”.

Ce spune despre acest rol

Vasile Muraru, care va împlini la finele toamnei 65 de ani, spune că nu e deloc simplu să-l joci nici pe polițistul ”Scofală”, atunci când se afla în diverse scenete alături de regretatul său coleg, Nae Lăzărescu, nici pe mult mai celebrul Napoleon Bonaparte. Iar rolurile de polițist îl urmăresc de ceva vreme, el jucând după 1990 și în diverse reclame rolul lui ”Garcea”.

Nu știu dacă rolurile de polițist m-au urmărit sau nu în carieră. Nu am senzația asta, fiindcă eu joc cu plăcere orice rol. Spre exemplu, în pelicula regizată de Bogdan George Apetri, , am interpretat, pentru prima data, rolul serios, ca să spun așa, al unui polițist. Ba chiar unui ofițer superior de poliție. Eram ditamai comisarul de poliție. În fapt, eram chiar comandantul Poliției din Neamț, județul în care m-am născut. Poate tocmai de aceea rolul mi-a plăcut. Însă a contact mult și insistența unui consătean, care nu s-a lăsat până nu m-a convins să joc în acest film. Și bine a făcut, fiindcă pelicula a fost bine primită și de public, și de critica de specialitate. Iar eu am câștigat, dacă pot să spun așa, și un pariu cu mine, fiindcă până acum rolurile mele de polițist au fost de divertisment. Toate. Cu excepția acestuia, în care a trebuit să-mi demonstrez mie, dar și a trebuit să arăt și celor din jur că pot da viață și unui polițist din zilele noastre, care se confruntă cu probleme dintre cele mai diverse, a declarat Vasile Muraru pentru impact.ro.

Vasile Muraru vrea să îl facă pe Arșinel să nu renunțe la scenă
Vasile Muraru a făcut mereu roluri haioase, intrând în pielea unui banal polițist

Crede că-l va convinge pe Arșinel să nu renunțe la scenă

În altă ordine de idei, Vasile Muraru nu crede deloc în varianta potrivit căreia colegul său, Alexandru Arșinel va renunța la scenă, așa cum s-a plâns mai zilele trecute.

Știu și știm cu toții că nu e ușor să mai urci pe scenă de la o anumită vârstă. Însă eu nu cred că va renunța așa de repede la scenă, al întâlnirea cu publicul. A repetat și repetă de zor la o nouă piesă, a cărei premieră e prevăzută pentru prima jumătate a lunii octombrie. Așa că eu nu cred că va renunța. Cum să renunțe? Păi, nu ar fi păcat? În plus, cu toții, avem exemplul lui Radu Beligan, care nu a contenit să joace până la 94 de ani!, susține Vasile Muraru.

Actualul director al Teatrului bucureștean de Revistă pare convins că despărțirea de Alexandru Arșinel e încă departe, în ciuda problemelor de sănătate pe care acesta le întâmpină, la 82 de ani, după ce a trecut și prin îmbolnăvirea cu COVID-19. De altfel, îndrăgitul nostru actor de revistă va împlini în 2022 șase decenii de la debutul său artistic.

Urmăriți Impact.ro și pe