Vasile Muraru trăiește cu dor în suflet de 3 ani. Regretatul actor pe care încă îl plânge EXCLUSIV

Alexandru Catalan 21.07.2021, 18:00
Vasile Muraru trăiește cu dor în suflet de 3 ani. Regretatul actor pe care încă îl plânge EXCLUSIV

Trei ani de la moartea lui Ilie Micolov. Vasile Muraru are amintiri de neuitat cu fostul său coleg care a decedat la 69 de ani.

Și-a lăsat colegii suspendaţi în aer, fără să vrea

Vasile Muraru, directorul Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” este unul dintre puţinii care-I păstrează o amintire vie fostului său coleg de scenă, Ilie Micolov. Stins din viaţă în urmă cu trei ani, Ilie Micolov este nu doar autorul uneia dintre cele mai cele mai ascultate melodii românești din toate timpurile, ”Dragoste la prima vedere”, dar şi fost artist al Teatrului “Constantin Tănase”.

“Mulţi au uitat, dar el juca în cea de a doua sală a teatrului nostru, cu ani în urmă, Sala 174 cum îi spuneam noi. Şi sala aceasta e tot pe Calea Victoriei, dar la numărul 174, de unde şi denumirea scurtă sub care circula printre noi, artiştii. De obicei, Ilie Micolov era pe acelaşi afiş de scenă cu Puiu Călinescu. Se înţelegeau bine”, a povestit Vasile Muraru pentru impact.ro.

Potrivit actualului director al instituţiei, Ilie Micolov avea nu doar talent muzical, ci şi la spus bancuri: “Era haios tare. Avea o intonaţie specială, cu vocea lui uşor baritonală şi cu mândria sa de bucovinenan, pe care şi-a păstrat-o toată viaţa. Mai glumeam din când în când, căci şi eu sunt tot din Moldova, din zona Neamţului, dar cu bucovinenii nu te încurci!”.

Vasile Muraru traieste cu dor in suflet de 3 ani. Regretatul actor pe care inca il plange
Ilie Micolov

A căzut pe moale de la șase metri

Tot Vasile Muraru ne-a împărtăşit şi una dintre cele mai simpatice amintiri cu Ilie Micolov. Totul s-a petrecut cu ani buni în urmă, pe litoral.

“Eram mai mulţi amici la Grădina de vară din Jupiter. Acolo scena e oarecum suspendată la câţiva metri buni deasupra solului. Nu ştiu câţi să fie cu exactitate, dar oricum vreo cinci sau şase metri aş zice că sunt. Fiindcă e o panoramă aparte.

Ilie Micolov se suie pe scenă, îşi duce până la capăt recitalul cu brio şi coboară. În locul său pe scenă urcă o formaţie, care trebuia să ducă mai departe spiritual de voie bună. Numai că, scena avea la coborâre sau la urcare, depinde de sens, o scară. Care s-a prăbuşit sub greutatea corporală a lui Micolov.

El nu a păţit nimic, căci a căzut pe moale, cum se spune, dar la greutatea sa corporală, de 140 sau 150 de kilograme, nu cred că cei care i-au atenuat căderea nu s-au resimţit un pic. A urmat un mic moment de linişte, apoi nu s-a mai auzit decât un râset general!”, spune acelaşi Vasile Muraru.

Râsete care s-au amplificat atunci când lumea a realizat că formaţia ce-l înlocuise pe Ilie Micolov rămăsese suspendată între cer şi pământ şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru ca acele persoane să fie readuse la sol.

S-a stins din viață părăsit de fiică și soție

Ilie Micolov a murit la 21 iulie 2018, la vârsta de 69 de ani. Iniţial s-a spus că acesta s-a stins într-un spital din Piața Neamț, unde era internat de mai multe zile. Ulterior, o verişoară de-a sa a susţinut însă contrariul, precizând că artistul a murit acasă la el. Ilie Micolov suferea de diabet, astm și probleme cardiace, avea o greutate mare pe care genunchii nu o mai puteau susține, iar disfuncțiile sistemului circulator îi inflamau des picioarele, fapt ce-l obliga să stea mai mult în casă.

Nu avea pensie. Soția și fiica sa îl părăsiseră în ultimii săi ani de viaţă, alegând să rămână în Germania, unde Ilie Micolov emigrase şi el în 1988, dar de unde s-a reîntors în anii ‘90, mutare dezaprobată de familie.

Ilie Micolov a apucat să-şi povestească drama prin care trecea: ”De patru luni nu mai vor să-mi răspundă la telefon, m-au lăsat singur şi fără bani pentru pastile. Fata mea, Elena, are un loc de muncă bun acolo, în Germania, este translator de spaniolă şi engleză, iar soţia mea lucrează la un azil de bătrâni. Pe Elena n-am mai văzut-o din 2014. La începutul anului m-a făcut bunic, însă nici pe nepot nu l-am văzut vreodată“. Este înmormântat la Suceava.

Urmăriți Impact.ro și pe