Cum și-a dat demisia Ludovic Orban din PNL. ”Partidul ăsta și-a negat istoria”

Iancu Andreea, Anca Lupescu 22.11.2021, 17:49
Cum și-a dat demisia Ludovic Orban din PNL. ”Partidul ăsta și-a negat istoria”

Un scandal fără margini a izbucnit în politica românească, pe fondul negocierilor pentru alegerea noului Executiv. Cele mai recente discuții au avut loc între PNL, PSD și UDMR, partidele care se prefigurează să formeze Guvernul în următoarea perioadă. Deși aceste negocieri ar putea să reprezinte o veste bună pentru România, de vreme ce se va contura un Executiv, alianța dintre liberali și social-democrați a stârnit reacții dure din partea unor reprezentanți PNL. Ludovic Orban, care a pierdut în toamnă șefia partidului în fața lui Florin Cîțu, a anunțat că își dă demisia din PNL. Politicianul este extrem de nemulțumit de faptul că liberalii și-au dat mâna cu social-democrații.

Ludovic Orban a anunțat că își dă demisia din PNL

Fostul lider liberal Ludovic Orban și-a exprimat nemulțumirea cu privire la situația din politica românească. În încercarea de a forma o majoritatea guvernamentală pentru noul Executiv, PNL a fost dispus să accepte o înțelegere cu PSD, partidul cu care s-a aflat adesea în opoziție, în special ca urmare a doctrinei. Politicianul a anunțat că își dă demisia din PNL, în ciuda legăturii pe care o are cu acest partid de ani buni.

Liberalul consideră că „PNL a murit, în pat cu PSD”, astfel că Ludovic Orban a anunțat că îți dă demisia din partidul al cărui lider a fost timp de patru ani. Politicianul susține că urmează o perioadă în care PSD va lua hotărâri importante, astfel că acesta a decis să renunțe la funcția de membru al PNL și să se plaseze în opoziție față de noua alianță de guvernare.

Azi PSD a revenit la putere şi PSD va face legea de acum înainte pentru mult timp. Personal sunt în situaţia extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toată forţa în opoziţie faţă de acest proiect nociv. Îmi dau demisia din PNL, spune Ludovic Orban.

Ludovic Orban a anunțat că își dă demisia din PNL
Ludovic Orban, despre alianța PNL-PSD

„Începând de azi pentru mine PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD”

Fostul șef PNL a ținut să lanseze un atac și la adresa lui Klaus Iohannis, pe care îl face responsabil de această situație din partid. De asemenea, Ludovic Orban a vorbit despre esența mesajului pe care liberalii l-au transmis de ani buni, și anume acela că se plasează împotriva PSD. Decizia recentă ca cele două partide să își dea mâna a provocat tensiuni în interiorul partidului.

Conducerea, o majoritate fragilă care a ascultat de Iohannis, a dus partidul într-o fundătură, nu mai are ieşire. (…) Începând de azi pentru mine PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD. Cine îşi imaginează că se poate reabilita e un mare naiv. Baza PNL a fost împotriva acestei alianţe cu PSD, iar acesta decizie cu siguranţă va duce la prăbuşirea acestui partid în sondaje şi la nevoia de a începe o construcţie care sa unifice dreapta din România, mai spune Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...