Primele declarații ale lui Nicolae Ciucă după ce a fost desemnat premier. Ce spune despre programul de guvernare

Badea Violeta 22.11.2021, 15:44
Primele declarații ale lui Nicolae Ciucă după ce a fost desemnat premier. Ce spune despre programul de guvernare

Nicolae Ciucă a fost desemnat, din nou, de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul guvern al României. Acesta a făcut primele declarații după ce a fost desemnat premier. Iată ce spune despre programul de guvernare.

Nicolae Ciucă, după ce a fost desemnat premier

În urmă cu puțin timp, Nicolae Ciucă a fost desemnat de Klaus Iohannis să formeze Guvernul României. Acesta a oferit primele declarații după s-a văzut, din nou, propus pentru funcția de premier.

Nicolae Ciucă a spus că speră ca joi noua echipă să se apuce serios de treabă. De asemenea, el a mai precizat că își dorește un guvern care să asigure stabilitatea țării.

„În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să agreăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă, astfel încât să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea ţării. Cetăţenii aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii. Avem un program guvernamental care pune în aplicare PNRR.

Este cât se poate de evident când avem, pentru prima dată în programul de guvernare, un procent substanţial pentru derularea unui proiect de investiţii solide şi aplicate în România, precum şi un program de măsuri sociale astfel încât să fie acoperite toate problemele create de situaţia de criză în care ne găsim. Sper ca începând de joi să ne putem apuca serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciuca a fost desemnat pentru a doua oara premier
Nicolae Ciuca a fost desemnat pentru a doua oara premier

Nicolae Ciucă, desemnat a doua oară premier

În termen de 10 zile, Nicolae Ciucă va cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului, potrivit Constituției.

Programul şi lista noilor miniștrii vor fi analizate de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Amintim că este pentru a doua oară când Nicolae Ciucă este desemnat de Klaus Iohannis pentru formare Executivului. La începutul lunii noiembrie, el şi-a depus mandatul în lipsa unei majorităţi cu care să mergă în Parlament.

În luna decembrie a anului trecut, Nicolae Ciucă a fost pentru o scurtă perioadă premier intermiar. El a intrat în PNL în octombrie 2020 și a deschis lista de candidați a PNL Dolj la Senat.

De asemenea, Nicolae Ciucă a fost ministrul Apărării Naționale în Guvernul Ludovic Orban, dar și în cel condus de Florin Cîțu. Cel ce ar putea deveni premierul României este un militar de carieră şi a participat la numeroase misiuni militare în străinătate.

Mai mult, Nicolae Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (sau Scorpionii Roşii) pe care l-a condus în Afganistan şi apoi în Irak. Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele româneşti au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima batalie la care soldaţii români au fost combatanţi activi după al doilea război mondial.

Urmăriți Impact.ro și pe